Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ante Zoričić u '1 na 10': Podrug je najelokventniji vijećnik, a Prkić je pravi istraživački novinar

Ante Zoričić u '1 na 10': Podrug je najelokventniji vijećnik, a Prkić je pravi istraživački novinar

Gradski vijećnik je opisao i Ivića Pašalića, Ivu Sanadera, Ivu Baldasara, Marijanu Puljak...

Ante Zoričić, friški vijećnik u splitskom parlamentu, gost je naše rubrike '1 na 10'. Pročitajte kako je opisao 10 političara...

IVO BALDASAR: Ugodan u razgovoru, spreman je saslušati svaki prijedlog… Obično se gradonačelnike ocjenjuje po zadnjoj godini mandata pa ćemo tada biti pametniji.

LUKA PODRUG: Čovjek koji ima stav, ne podilazi nikome, čak ni navijačima, a znamo da uz časne iznimke to čine gotovo svi političari. Najelokventniji je gradski vijećnik koji se priprema za svaku temu, a primjedbe su mu dobro argumentirane.

GOJKO ČEPO: Iako smo ideološki na dijametralno suprotnim stranama, mislim da bih na gradskim projektima lakše postigao suglasje s njim nego s drugim kolegama… Kao i Luka, dobro se priprema za sjednicu i primjećuje detalje koji drugima promaknu.

IVO SANADER: Razlog moga izlaska iz HDZ-a. Niti je bio bijel kada su to tvrdili njegovi suradnici, niti je toliko crn kako sada tvrde ti isti suradnici. 

IVIĆ PAŠALIĆ: Vjerovao sam da postoji veliki razlog zašto mu je predsjednik Tuđman toliko vjerovao… Izgubio sam vjeru.

PETAR ŠKORIĆ: Poznajem ga više od dvadeset godina kao poštenu osobu i domoljuba. Okružio se mladim ljudima, ali ne bi bilo dobro da zatvori vrata ljudima koji su se dokazali većim životnim i radnim iskustvom. 

ZORAN MILANOVIĆ: Ne volim kada su ljudi arogantni niti onda kada imaju pokriće za to u znanju ili uspjehu, a kamoli bez toga.  

MARIJANA PULJAK: U pravu je kada strategiji daje prednost ispred parcijalnih rješenja. Ipak, za moje shvaćanje stava 'podržavat ćemo kvalitetne projekte' je malo previše antiprotivna. 

ŽELJKO KERUM: Kažu stručnjaci da je daleko ispred svih po realiziranim projektima bio gradonačelnik Nikola Grabić, a sljedeći  iza njega je Željko Kerum. Unatoč osebujnom stilu, uvijek će ostati u zraku pitanje kako bi tek vodio grad da nije bio toliko opterećen privatnim problemima. Imao je odličan odabir zamjenika.

JAKOV PRKIĆ: Kvalitetan i odvažan vijećnik. Jednoga dana kada odloži fotoaparat shvatit će da je ustvari novinar-istraživač.  

Vaša reakcija na temu