Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Damir Barbir u '1 na 10': Pročitajte kako je istaknuti član SDP-ove mlađe generacije opisao hrvatsku političku scenu

Damir Barbir u '1 na 10': Pročitajte kako je istaknuti član SDP-ove mlađe generacije opisao hrvatsku političku scenu

Nije imao lijepih riječi za nijednog HDZ-ovca ni mostovca, a zanimljivo je usporediti što je rekao o Milanoviću i Bernardiću

Damir Barbir je javno osudio nedavna dva slučaja uništavanje automobila sa srpskim registracijskih oznakama u Splitu. Radi se o SDP-ovom kotarskom vijećniku i povjereniku za Trstenik, pa nas je zanimalo kakve stavove ima predstavnik mlađe generacije te stranke. Rubrika '1 na 10' može dati dio odgovora na to pitanje, pročitajte što je rekao o 10 poznatih lica s političke scene.

AIDA BATARELO: Dobra retoričarka i intelektualka s važnim iskustvom djelovanja u gradskoj vlasti. Nažalost, u krivo je vrijeme bila kandidatkinja za gradonačelnicu zbog čega se nije mogla istaknuti jasnom politikom. U njenoj je kampanji nedostajalo odlučnosti, ali želja, volja te rad nikad nisu bili upitni.

ŽELJKO KERUM:
Čovjek koji je uvijek spreman pomoći sebi i svojima. Veseo, drag, voli hranu, piće, brze automobile i sve što vole mladi. Pravi predstavnik 'građanske' stranke.

MARIJANA PULJAK:
Intelektualka opčinjena vlastitim stavom. Tako, primjera radi, njen program za upravljanje Prometom je prihvatljiv, za razliku istog tog prijedloga HSLS-a koji je nebitan. Njen izborni slogan 'Za pametne ljude i pametan grad' bio bi mi prihvatljiv kad bi glasio ' za ljude i za grad'. Ipak, valja im priznati aktivnost i niz dobrih ideja.

ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA:
Prerano je davati objektivan sud, međutim jasno je da lokalni HDZ prati trendove oporezivanja na nacionalnoj razini. Prirez je porastao 50%, čime je prikupljen dovoljan fond za bujanje gradske administracije u prvoj godini mandata. Ako nastavi ovako, strah me što možemo očekivati nakon četiri godine.

ANDREJ PLENKOVIĆ: Hladnokrvni, slatkorječivi birokrat iz briselskih hodnika. Dosad je njegov mandat obilježen atraktivnim požarima, aferom Agrokor, izdaji svog biračkog tijela zbog koalicije s HNS-om, čime je pokazao ono najgore što demokracija može ponuditi. Ukoliko zbog briselske diplomacije izgubimo dio državnog teritorija, stavio bih ga uz bok s Ivom Sanaderom po uspješnosti.

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ:
Bitku protiv 'orjune', a u svrhu zaštite svojih donatora dočekala je spremno, odrješito i karakterno. Taj isti karakter postaje karakter Gordana Jandrokovića kada se Trump nalazi u blizini, a pokazala je i zavidne sposobnosti 'vatrenog lakta' u okruženju dotičnog gospodina.

BOŽO PETROV: Osvježenje na HDZ-ovoj političkoj sceni. Predstava kod javnog bilježnika vrijedila je Zlatnog globusa, a nakon dvije godine vlasti iza njega će ostati samo porez na nekretnine koje su izglasali u 'njegovom' Saboru, kojega se čak pod pritiskom društva i HDZ odrekao.

MIRO BULJ: Preko dana napada sve vrste pljački uključujući i onu u Agrokoru, popodne već glasa za 'lex Agrokor' čime pljački daje svojevrsni legitimitet. Dobro je poznat po širini svoga znanja u svim aspektima života pa ga s pravom možemo zvati enciklopedijom hrvatske politike.

ZORAN MILANOVIĆ: Vizionar, lider i poliglot. Politički je djelovao ispred svog vremena što nažalost ponekad i ne prate demokratski procesi. Uza sve mane koje je imao, nažalost ostavio je do danas upražnjeno mjesto u hrvatskoj politici.

DAVOR BERNARDIĆ: Do ovog trenutka nije iznosio jasne političke stavove pa je teško o njemu dati mjerodavan sud. Nadam se da se to može i hoće promijeniti.

Vaša reakcija na temu