Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivan Čizmić u '1 na 10' napao protukandidata za šefa splitskog SDP-a Gorana Kotura i poručio da će na primjeru Zorana Barca HDZ i Kerum pokazati jesu li dorasli

Ivan Čizmić u '1 na 10' napao protukandidata za šefa splitskog SDP-a Gorana Kotura i poručio da će na primjeru Zorana Barca HDZ i Kerum pokazati jesu li dorasli

Komentirao je još Ivu Baldasara, Andru Krstulovića Oparu, Davora Bernardića, Marijanu Puljak...

Kandidat za predsjednika splitskog SDP-a Ivan Čizmić više je želio govoriti o sebi i svom programu nego ocjenjivati političke kolege, ali odgovorima u '1 na 10' nekad se više otkrije o samom gostu rubrike nego ljudima o kojima on napiše po par rečenica. Evo što je splitski odvjetnik rekao o 10 imena koja smo mu poslali...

GORAN KOTUR: Kolega koji je imao svoju priliku u politici i u vrhu stranke, dakle u najužem rukovodstvu, nažalost nije ju iskoristio. Kao potpredsjednik splitske organizacije i član predsjedništva doveo je na zadnjim izborima stranku do najslabijeg rezultata od kada SDP postoji u Splitu. Također me žalosti da je u svojoj medijskoj kampanji daljnje doprinio podjelama u stranci, naročito pozivajući na svoje 'skupove' isključivo 'odabrane' ili sebi 'podobne' članove, a ne cjelokupno članstvo. Ipak, smatram da u budućnosti može još uvijek dosta toga pružiti stranci u područjima svoje kompetentnosti poput vanjske politike ili međunarodnih odnosa.

ZORAN BARAC: Možda bi bio dobar gradonačelnički kandidat da nije poslušao 'zapovijed' Ive Baldasara da odbije ponuđenu kandidaturu za gradonačelnika Splita u ime SDP-a. Osobno ga nedovoljno poznajem jer je malo bio prisutan u stranačkom životu. Ipak, čuo sam da je vrlo uspješan direktor Parkova i nasada te bi stoga bio odličan potez HDZ-a i Keruma kada bi ga ostavili da dalje upravlja tom gradskom firmom. Time bi se pokazali da im je sposobnost ispred podobnosti i stranačke pripadnosti. Nažalost, bojim se da HDZ i Kerum nisu tome dorasli te da će i dalje nastaviti s političkim kadroviranjem.

IVO BALDASAR: On više nije član SDP-a. Ima svoju stranku i ne bih puno o njemu. Pobijedio je na iznenađenje mnogih u trenucima kada je splitski SDP ostvario najbolji izborni rezultat te je imao jedinstvenu priliku kao gradonačelnik, ali će nažalost biti zapamćen po slanju cvijeća na spomenik palim braniteljima upravo na datum 10. travnja. Naravno, svaki branitelj zaslužuje naše poštovanje i pijetet, ali je bio upitan datum iskazivanja našeg poštovanja prema njihovoj žrtvi.

AIDA BATARELO: Zamjenica gradonačelnika Baldasara i kandidatkinja za gradonačelnicu Splita. S kolegicom isto kao i sa svim mojim stranačkim kolegama i kolegicama imam korektne odnose. Nažalost, rezultat izbora je bio vrlo loš, iako smatram da kolegica nije jedina odgovorna za to, jer je od svih kandidata bila najkompetentnija za tu funkciju, ali u danim okolnostima poput činjenice da je čitava organizacija i cjelokupno članstvo neposredno prije izbora bilo raspuštena i da se veliki broj članova nije niti vratio u stranku, nije bilo lako u tim uvjetima biti kandidat za gradonačelnika.

ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA: U kampanji je govorio da će sve podrediti interesima građana, a onda odmah čim je došao na vlast podigao prirez (iako su do tada on i HDZ bili protiv toga), ukinuo pomoć najsiromašnijima odnosno umirovljenicima s ionako niskim primanjima, a njegov osobni savjetnik Budiša kojeg plaćaju građani, a ne Opara, vrijeđa i ponižava naše sugrađane koji da bi preživjeli moraju 'trbuhom za kruhom' izvan Hrvatske, a Opara ga hvali... Vjerodostojno!

ŽELJKO KERUM: Bio je žestoko kontra Opare, skoro su se potukli, vrijeđali se u kampanji, a sad su bez problema kao vukovi podijelili plijen (vlast). Baš ih briga za građane! Kerumovi su sve izglasali što god je Opara htio. Jedni i drugi su se pokazali kao nevjerodostojni te su očito prevarili građane i birače!

MARIJANA PULJAK: Njena stranka koketira s posebnom vrstom elitističkog muljanja (kao da su oni 'predstavnici pameti') što ukazuje na ekskluzivnost, iako populistički nastupaju obećavajući brda i doline i 'prekonoćna pametna rješenja'. Ne predstavljaju ljevicu, već upravo suprotno, zastupaju neke izrazito neoliberalne ideje. Dakle, nipošto nisu blizu ljevici, ali se služe po potrebi ljevičarskom frazeologijom odnosno po potrebi bilo čime ne bi li uzeli birače ljevice, ali i šire od toga. Njena stranka nije isprofilirala nijednu drugu osobu osim Marijane Puljak i njenog supruga. Podsjećaju na 'umivenu' Listu Velog mista koja je iza sebe ostavila ništa, a na kraju se ispostavilo da predstavljaju ekskluzivni krug poduzetnika i svoje sebične interese i nikoga više.

ANTE ČIKOTIĆ: Znam ga površno, ali ostavlja dojam stručnog i ozbiljnog čovjeka koji se dobro priprema i kojem je interes lokalna zajednica i borba protiv centralizma, a tu je blizak mojim idejama i stavovima.

DAVOR BERNARDIĆ: Mlad čovjek i političar čije vrijeme tek dolazi. Predsjednik SDP-a koji je pobijedio na vrlo demokratskim unutarstranačkim izborima između dosta kandidata i s vrlo uvjerljivim rezultatom. Naslijedio je podijeljenu organizaciju koju treba ideološki i demokratski obnoviti. Jedini tadašnji član Predsjedništva SDP-a koji je 'vidio širu sliku' te imao hrabrosti glasati protiv raspuštanja SDP-a Split. Budući premijer RH s kojim će SDP ponovno morati, po treći put, izvlačiti ovu zemlju iz krize u koju nas ponovno vuče HDZ-ova vlada.

ANDREJ PLENKOVIĆ: Kakav Opara takav Plenković! Oboje su lagali i prevarili birače, jedino su u tome vjerodostojni! Plenković nikako ne dozvoljava narodu da sazna pravu istinu o Agrokoru i namjerno ruši saborsko Povjerenstvo, ne zovu na saslušanje Ramljaka, žele ugasiti tek osnovano Povjerenstvo... A Plenković, baš kao i Opara, vlada uz pomoć onih koji su ukrali glasove narodu koji im je dao povjerenje, jer su bili u kampanji protiv HDZ-a, a sada skupa dijele plijen. Na razini države to je izdajnički HNS i Saucha, a u Splitu Kerum. Prevaru i varalice u politici treba jednom zauvijek iskorijeniti!
 

 


Vaša reakcija na temu