Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Martin Pauk u '1 na 10': Petrov je staford zarobljen u tijelu pudlice, Plenković čarobnjak, a Petrinu volim zato što je 'lud'

Martin Pauk u '1 na 10': Petrov je staford zarobljen u tijelu pudlice, Plenković čarobnjak, a Petrinu volim zato što je 'lud'

Bivši mostovac nam je komentirao još Grmoju, Pauletića, Krstulovića Oparu, Marijanu Puljak...

Martin Pauk, bivši član Mosta, a od nedavno nezavisni gradski vijećnik, gost je naše rubrike '1 na 10'. Evo što je rekao o 10 kolega s političke scene...

BOŽO PETROV: Staford zarobljen u tijelu pudlice. Pošten, plemenit, staložen, na prvi pogled pitom - a s druge strane svaka stanica u njegovom tijelu gori od želje za pravdom, istinom i borbom za boljom budućnošću. Nije nimalo proračunat, to ga je koštalo politički, ali obraz mu je čist.

NIKOLA GRMOJA: Staford u tijelu staforda. Ako je Petrov - Pirlo, onda je Grmoja njegov Gattuso. Njegov beskompromisni pristup me motivirao da se uključim u politiku.

ROBERT PAULETIĆ: Nikad, baš nikad neću prežaliti što Splićani nisu prepoznali Robijevu viziju, ideje i plemenitu namjeru. Mi koji smo s njim usko surađivali najbolje znamo o kakvom se vizionaru radi, pun je pozitivnih iskustava iz cijelog svijeta koje je mogao odmah primijeniti u Splitu. Velika šteta.

MARIJANA PULJAK: Vječni kontraš, nihilist. Ne sviđa mi se pravac njezine politike, prepoznajem stoput viđen obrazac kojim se na silu pokušava usmjeriti 'mindset' naroda prema vrlom, novom, liberalnom svijetu. Pametno je moglo pametnije, imaju veliki potencijal u Prkiću i Čupiću.

ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA: Ima plus kod mene za Karepovac, Žnjan, transparentnost i općenito uvođenje reda. Sada dolazi teži dio, infrastrukturni projekti na kojima će se vidjeti ima li kapacitet za 'spasiti' grad. Problemi prometnog kaosa, vodovoda i smrada Karepovca moraju nekim čudom zaobići turističku sezonu, inače smo nepovratno uništeni.

ANTE ČIKOTIĆ: Kao mladi stručnjak se uhvatio u koštac s kaosom i klijentelizmom u energetici, mnogima je stao na žulj. Imamo isti cilj, nismo se uspjeli složiti oko puta ka tom cilju. Ako ovako nastavi, definitivno će biti prepoznat, vrijeme je na njegovoj strani.

ANDREJ PLENKOVIĆ: Čarobnjak! Čovjek je na pješčanom tlu sagradio kuću od blata i slame, a ona stoji! Pričam naravno o njegovoj koaliciji, znam da se i sam kaje jer je mostovce zamijenio tipovima poput Vrdoljaka, Sauche i Pupovca. Loš potez za HDZ, još gori za Hrvatsku.

MIRO BULJ: Rijetko viđen primjer građanske hrabrosti i skromnosti. Fajter od glave do pete, javno dobro mu je uvijek bilo ispred privatne koristi. Da je rođen prije 200 godina, danas bismo o njemu pričali kao o hajduku i narodnom heroju.

ŽELJKO KERUM: Najgora židovska kletva 'Dabogda imao, pa nemao'. Ulaskom u politiku puno je više izgubio, nego dobio. Zbog bavljenja politikom izgubio je elan za biznisom, koji mu je dotad dobro išao. Zamjerio se velikima, te 2009. bio je simbol bunta protiv uhodanih elita. Politika i banke na njegovom su primjeru pokazali tko su gazde. Tada se sve počelo urušavati, a sve je kulminiralo kad je loša politički postavljena uprava Hajduk skoro dovela do bankrota. Ipak, suprotno očekivanjima - podigao se iz pepela na zadnjim izborima.

STIPE PETRINA: Kakav Pernar, kakav Sinčić, Stipe Petrina je iskonski 'enfant terrible' hrvatske politike, iako odavno nije dijete. Iako se ideološki ne slažem s njim i na suprotnoj sam strani, moram pohvaliti njegovu hrabrost, britkost i lokal-patriotizam. Čovjek je 'lud k'o šiba', a ipak dobiva oko 80% glasova kao nezavisni kandidat. Htjeli - ne htjeli, mlađoj i buntovnoj generaciji takav je pristup simpatičan.

Vaša reakcija na temu