Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Roda u '1 na 10': Ako se Škorić kandidira za gradonačelnika, onda ću i ja. A Marijanu Puljak savjetuje Boris Tadić!

Roda u '1 na 10': Ako se Škorić kandidira za gradonačelnika, onda ću i ja. A Marijanu Puljak savjetuje Boris Tadić!

Gradski vijećnik Damir Ćosić komentirao je još Jakova Prkića, Ivu Baldasara, Ranka Ostojića...

Damir Ćosić Roda je gost naše rubrike '1 na 10'. Pročitajte kako je splitski gradski vijećnik i predsjednik Gradskog kotara Sućidar opisao 10 osoba...

IVO BALDASAR: Tijekom svog upravljanja gradom pokazao se kao 'svoj čovik' koji se znao suprotstaviti nadređenom, dati potporu braniteljima Splita, Vukovara, te pokrenuti neke projekte koji će se pokazati značajnima za grad. Volio bih da je u tom pogledu bio još odlučniji i ambiciozniji, ali zbog stranačkih okolnosti i općenito političkog trenutka u zemlji i nedostatka financija u gradskoj blagajni, nije se najbolje snašao. Do kraja mandata ima još priliku pokazati bolji opći dojam. Nadam se da ga do kraja njegovi bivši neće 'bužati', kao ni neki pročelnici i referenti. U ime većine građana Sućidra mogu slobodno reći da cijenimo njegov napor i aktivnosti koje je uložio i na moj zahtjev pokrenuo projekt parkirališta i garaža na Sućidru, a i u drugim gradskim kvartovima. Mislim da bi se uz pomoć svojih zamjenika još malo više mogao potruditi vezano za objekte društvene namjene te infrastrukturu i problematiku stanovnika Kile i Kamena s kojima sam svakodnevno u kontaktu.  

PETAR ŠKORIĆ: On je bio oporba u pravom smislu te riječi i to možda ne radi najbolje u svakom trenutku, ali u svakom slučaju se pokazao dosljednom opozicijom gradskoj vlasti dok je bila u komadu. Možda nema najbolje savjetnike. Neki ga savjetuju i misle kako bi on bio dobar protukandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima i ja ga pozivam da prihvati i taj savjet, preuzme odgovornost i kandidira se. Učini li to Petar, kandidirat ću se i ja.

MARIJANA PULJAK: Ona je jednostavno nevjerojatna žena. Kao Splićanin i gradski vijećnik još nisam vidio gradskog vijećnika ili vijećnicu koja je toliko protiv svega. Protiv branitelja, protiv Žnjana, protiv radnih mjesta, protiv kućica... Umjesto da joj se stranka zove 'Pametno' bilo bi bolje da promjene naziv u 'Protiv'. Mislim da će svih dvadesetak članova te stranke takvo ime jednoglasno prihvatiti. Osim ako ne budu protiv. 

JAKOV PRKIĆ: Slučajni gradski vijećnik! Kolegica Puljak i njen savjetnik Boris Tadić, bivši srpski predsjednik s kojim se redovno susreće na Visu (sama mi se pohvalila da se druže i da joj je on super!), Prkića koriste za svoje pametno-prljave-protiv poslove. Jakov je definitivno najgori gradski vijećnik u ovom splitskom sazivu, nema poštovanja prema kolegama, ljudskosti ni empatije. Jedino što koristi kao alat je metar kojim mjeri razmak između braniteljskih kućica na Rivi. Previše sam prostora potrošio na njega.

ŽELJKO KERUM: Unatoč svemu, ostao je upamćen kao simpatičan i uspješan poduzetnik koji je za sobom ostavio trag kao gradonačelnik. Mislim da bi trebao svoje političke pozicije sada trebao prepustiti Juri Šundovu koji može napraviti dosta za naš grad i koji ima dobre ideje o tome u kojem se smjeru trebamo razvijati. 

ZLATKO ŽEVRNJA: Volio bih da je nastavio put Ante Sanadera i svoja postignuća iz Dugopolja prenio na županiju. Čeka ga još puno posla, ali u svakom slučaju je riječ o odmjerenom i kulturnom političaru koji bi možda bolje trebao birati suradnike. 

JOSIP MILAT: Za Josipa Milata NOB još traje i neprestano traži fašiste, unutarnje i vanjske neprijatelje kako bi se imao s kim boriti. Kad vidi da ih baš i nema, onda je tužan, jer mu ponestaje inspiracije. Josip Milat i ja se slažemo da se ne slažemo. 

RANKO OSTOJIĆ: Niti je lokalpatriot, niti je domoljub. To što je stao uz Zorana Milanovića, najgoreg premijera u povijesti hrvatske države, dovoljno i previše govori o njemu. Žao mi je što je iz Splita.

VELIMIR BUJANEC: Ima zanimljive teme, uvijek intrigante sugovornike, ne boji se i uvijek pita ono što se drugi ne usude.

ANTE TOMIĆ: On još uvijek misli da sloboda novinarstva znači da možete vrijeđati koga god želite. Jedino što znam o njemu je da se namješta po gradu u želji da ga netko istuče, jer tako postaje 'progonjeni novinar'. Ako prođe lišo, onda ipak samo ostaje novinar kojeg nitko ne čita i nitko ne voli. 

Vaša reakcija na temu