Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Srđan Gjurković 'oprao' Kulušića, Šustara, Kovačića, Hasanbegovića, Sinčića...

Srđan Gjurković 'oprao' Kulušića, Šustara, Kovačića, Hasanbegovića, Sinčića...

...a pohvalio Krstulovića Oparu, Prkića, Mrak Taritaš i Lalovca

Srđan Gjurković, kandidat Narodne koalicije za Sabor u 10. izbornoj jedinici, gost je naše rubrike '1 na 10'. Evo što je istaknuti HNS-ovac rekao o 10 osoba koje smo stavili pored njega...

IVAN KOVAČIĆ: Pošten čovjek koji je upao u pustoš kojeg su mu ostavili HDZ-ovci, a iskreno me iznenadio kada je kao jedan od čelnika Mosta pristao da te iste dovede na vlast. Mislim da želi dobro i da je potreban Omišu na puno radno vrijeme. Djelovao je odrješito kada je najavljivao izlazak iz koalicije, družbe ili kako je već to Most zvao, ali nisam siguran koliko se to u stvarnosti dogodilo. Ako jest, onda sigurno neće ponoviti grešku jer razlog zbog kojega je najavio izlazak je i danas tu i neće nikuda. 

JAKOV PRKIĆ: Odličan opozicijski gradski vijećnik. Ozbiljno se priprema za sjednice, ukazuje na propuste i svoje neslaganje jako dobro argumentira. Gradska vlast i kradljivci motora strepe od njegovih objava na Facebooku, na kojem gaji stil pisanja na koji sam jako ljubomoran.

ANTE KULUŠIĆ: Prije će Cetina uzvodno nego HDZ-ovac svojevoljno napustiti Hrvatski nogometni savez. Uvijek vjeran Ivi Sanaderu, Jadranki Kosor, pa Tomislavu Karamarku svoje trajno utočiše ipak je našao u nogometnom savezu. Mora da je ta pozicija toliko dobra kada je zbog nje spreman kršiti zakon, izgubiti obraz i govoriti stvari u koje, siguran sam, ni sam ne vjeruje. Njegova izjava nakon uhićenja Zdravka Mamića sigurno će ući u anale: 'Sramota da se ovakav spektakl priređuje na dan obljetnice pada Vukovara!' Kula, veliki navijaču Hajduka, za kupnju karte za istok ne treba ničija dozvola.

PREDRAG ŠUSTAR: Doktorat ne čini čovjeka. Malo ministara je bilo sposobno u pola godine napraviti toliko štete kao što je to napravio ovaj naoko nevini doktor znanosti. Zaustavio je reformu obrazovanja na kojoj je radilo stotine stručnjaka te je odbio provoditi važeći Zakon o sportu čime je narušio ustavni poredak države, ponizio Sabor i poslao građanima poruku da je OK ako pijani voze kroz crveno.

ANKA MRAK TARITAŠ: Anka je mrak. Vrhunski stručnjak, osoba koja je 20 godina išla stepenicu po stepenicu u Ministarstvu graditeljstva prije nego što je postala ministrica. Legalizacija, projekti POS-a, prostorni planovi i reakcija na katastrofu u Gunji pokazali su svima da se radi o najboljoj ministrici u proteklih desetak godina. Zbog nje Milan Bandić još kraće spava.

ZLATKO HASANBEGOVIĆ: HDZ nas je uz suglasnost premijera Oreškovića i Mosta počastio još jednim skokom u Drugi svjetski rat. Duboko sam vjerovao da smo civilizacijski prerasli retoriku i uvjerenja kakve taj, na sreću, bivši ministar s ponosom redovito ističe. Mučno je to i njemu samom jer se stalno nešto mora ispričavati zbog stvari koje u koje istinski vjeruje. Kad te u 21. stoljeću tako intenzivno proganjaju kape, boje, slova i uzvici onda ne možeš biti institucija, nego se institucije trebaju baviti tobom.

IVAN VILIBOR SINČIĆ: Uf…

BORIS LALOVAC: Kolega s kojim sam jako dobro surađivao i nadam se da ću i u narednom mandatu. Oštrouman je i razuman u svemu osim kada je Hajduk u pitanju. Dobro poznaje sve mogućnosti proračuna i sposoban je donositi teške odluke te ih komunicirati s javnosti. Ako bude želio bit će sigurno jedna od najvažnijih osoba hrvatske politike u narednim desetljećima.

ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA: Dokaz da se i HDZ-u ponekad dogodi dobar kandidat. Kulturnjak, diplomat, Splićanin od kolina i od uvjerenja. Ako se nađemo zajedno u Saboru siguran sam da ćemo, neovisno o različitim političkim stavovima, skupa s drugim zastupnicima iz Splita biti od koristi našem gradu. Svakako mu želim uspješan mandat u opoziciji.

ŽELJKO KERUM: Demokracija ima razna lica, a tu smo lekciju valjda naučili i slijede nam nove. Kad mogu Amerikanci 2016. zašto ne bi Splićani 2009. Uvijek smo bili trendseteri.

Vaša reakcija na temu