Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić BOBAN O LEĆEVICI: Bilo je saplitanja nogu i neprimjerenih aktivnosti, dvije godine Ministarstvo zaštite okoliša nije izdalo ni jedan dokument

BOBAN O LEĆEVICI: Bilo je saplitanja nogu i neprimjerenih aktivnosti, dvije godine Ministarstvo zaštite okoliša nije izdalo ni jedan dokument

Splitsko-dalmatinski župan vjeruje da će natječaj za izvođača radova biti raspisan do kraja godine

O tekućim fazama izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici trebali su danas raspravljati županijski vijećnici, ali točka je povučena s dnevnog reda jer u narednom razdoblju slijedi niz aktivnosti, očekuje se ocjena JASPERS-a i potpis ugovora za sufinanciranje od strane resornog ministarstva, pa je odlučeno da se o tome raspravlja drugi put kada se bude imalo više informacija. Župan Blaženko Boban poručio je da je nakon toga sve u njihovim rukama i da ne očekuju prepreke na koje su nailazili u proteklom razdoblju.

- Nadam se da ćemo po završetku toga ubrzanim koracima krenuti i da ćemo do kraja ove ili u siječnju sljedeće godine objaviti natječaj za izvođača radova. Razumijem sve ljude, jer zaista je predugo trajalo, bilo je saplitanja nogu i ostalih neprimjerenih aktivnosti, jer očito Lećevica nije svima legla - rekao je Boban, a na pitanje na koga pri tome misli odgovorio je da u dvije godine, za vrijeme ministra Dobrovića, niti jedan dokument resornog ministarstva nije izdan.

- Onda bi vam trebalo biti jasno u kojem je smjeru to išlo. Paralelno s tim, postoji tužba dvije udruge i lokalne zajednice, mislim da je zadnje ročište 25. listopada. Ne mogu prejudicirati sudsku odluku, ali kakva god bila, ne priječi nas u daljnjem radu, pa očekujem da će se s radovima na Lećevici započeti vrlo brzo - kaže župan.

Prokomentirao je i aktualnu temu sa zelenim otocima za odvojeno prikupljanje otpada u gradovima i općinama i poručio da nema straha da prikupljeni otpad neće imati gdje deponirati. 

- Naša odluka je da sve završimo do 2020. godine. A do tada će se otpad odlagati na Karepovac, koji će biti u funkciji sve do otvaranja Lećevice. Bitno je osvijestiti građane da je važno sortirati otpad i to već na kućnom pragu. Djeca su u to puno bolje upućena, puno bolje znaju o tome nego mi odrasli i ne samo da znaju, već osjećaju potrebu da to tako bude. Moramo raditi na dodatnoj edukaciji građana. Građani neka sortiraju i neka ne brinu gdje će s tim otpadom, jer, kako je kazao i direktor Čistoće Miroslav Delić, oni će se o tome jako dobro brinuti i neće biti nikakvih posebnih problema - kaže Boban i zaključuje da je točno da imamo problem s kompostanama, ali da se nada da će se i to riješiti u skorije vrijeme. 

Vaša reakcija na temu