Bulj: Plenkoviću, namjeravate li i dalje podržavati sukob interesa vaše ministrice?

Bulj: Plenkoviću, namjeravate li i dalje podržavati sukob interesa vaše ministrice?

Saborski zastupnik smatra da Marija Pejčinović-Burić treba dati ostavku ili biti razrješena

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj uputio je dva zastupnička pitanja predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću. Prvo pitanje vezano je za stav Vlade o 11927 do sada poslanih elektronskih pisama građana o trenutno najaktualnijem pitanju srednje Dalmacije, projektu gradnje termoelektrane na Perući, a kojem do danas predstavnici Vlasti nisu ništa odgovorili.

- Narod Cetinskoga kraja, a i šire, znanost, struka i svi lokalni poduzetnici i ugostitelji protive se projektu izgradnje KKPE Peruća, no Vlada još uvijek šuti, a odvjetnici projekta vlasnicima zemlje šalju prijeteća pisma. Budući da predstavljam građane Cetinske krajine, smatram da svi građani koji su vam poslali e-mail, kao i svi stanovnici Cetinske krajine, zaslužuju odgovor na ovo za njih vitalno pitanje - naglasio je Miro Bulj u obrazloženju svojeg pitanja.

Nadalje, pitao je premijera namjerava li i dalje podržavati očiti sukob interesa ministrice Marije Pejčinović-Burić, za čijeg je mandata u Ministarstvu vanjskih poslova projekt VisViva, inače projekt tvrtke MCC Ekskluzivne nekretnine u vlasništvu njezina muža Zorana Burića, kandidiran u Plan ulaganja za Europu.

- U postupku izbora ovog projekta u Plan ulaganja za Europu, gospođa Marija Pejčinović-Burić bila je u izravnom sukobu interesa jer je interesom države proglasila svoj osobni obiteljski projekt bez da se javno izuzela iz odlučivanja o njemu. Budući da je Marija Pejčinović-Burić trenutno ministrica u Vladi Republike Hrvatske, smatram da bi nužni čin političke i opće korektnosti prema građanima Republike Hrvatske bio njezina ostavka ili razrješenje - konstatirao je Bulj.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare