Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bulj: Zašto Boban nije sazvao sjednicu o Perući, čeka li možda odobrenje ministrice Burić?

Bulj: Zašto Boban nije sazvao sjednicu o Perući, čeka li možda odobrenje ministrice Burić?

Mostovci smatraju da se radi o energetski, ekonomski i ekološki štetnom projektu

Na zadnjoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije Klub vijećnika Mosta nezavisnih lista predložio je prijedlog Deklaracije o zauzimanju stava protiv izgradnje Termoelektrane Peruća, jer je po njima riječ o energetski, ekonomski i ekološki štetnom projektu za cetinski kraj i cijelu Dalmaciju.

Deklaracija nije prihvaćena za uvrštavanje na dnevni red sjednice, a župan Blaženko Boban najavio je tematsku sjednicu koja još uvijek nije sazvana, iako je 3. sjednica Županijske skupštine održana još 18. rujna.

Deklaracija o zauzimanju stava protiv gradnje termoelektrane Peruća, podsjećaju mostovci, dobila je potrebnu većinu u Gradskom vijeću grada Sinja, gdje je nisu podržali jedino HDZ-ovi vijećnici.

Predsjednik Kluba vijećnika Mosta u Splitsko-dalmatinskoj županiji Miro Bulj zapitao se zašto župan Blaženko Boban još uvijek nije sazvao sjednicu.

- Od koga župan čeka odobrenje, je li možda od ministrice Burić? Čije interese nesazivanjem i neglasanjem o Deklaraciji štiti župan? Most će svim sredstvima štititi najveći bazen pitke vode, rijeku Cetinu - istaknuo je Bulj.

Pozvao je župana da stane uz narod cetinskog kraja i Splitsko-dalmatinske županije, da održi obećanje i hitno sazove tematsku sjednicu kako bi se prihvatila Deklaracija protiv projekta gradnje TE Peruća i uputila svim nadležnim institucijama.

Vaša reakcija na temu