Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com CEMEX Ventures otvara natječaj za građevinske startup poduzeća za 2018.

CEMEX Ventures otvara natječaj za građevinske startup poduzeća za 2018.

Urbani razvoj, poboljšanje povezivosti sudionika u građevinskom vrijednosnom lancu, razvoj novih izvora financiranja projekata i nove građevinske tehnologije su područja interesa ovog poziva

CEMEX Ventures danas je najavio pokretanje natječaja za građevinska startup poduzeća za 2018. godinu, inicijative kojoj je cilj pronaći startupe koji žele predvoditi transformaciju građevinske industrije.

Uz slogan 'Povedite promjenu, pridružite nam se', CEMEX Ventures, CEMEX-ova inicijativa otvorenih inovacija i rizičnog kapitala, predstavlja svoj drugi otvoreni poziv, koji će biti otvoren od 10. travnja do 3. lipnja 2018. Natječaj je usmjeren poduzetnicima i startupima koji će raditi na četiri područja: urbani razvoj, poboljšanje povezivosti sudionika u građevinskom vrijednosnom lancu, razvoj novih izvora financiranja projekata i nove građevinske tehnologije.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem mrežnih stranica CEMEX Ventures. Po ocjenjivanju svih pristiglih prijava, finalisti će biti pozvani u Madrid 12. srpnja 2018., kako bi stručnom povjerenstvu predstavili svoje projekte.

Startup poduzeće s najboljim prijedlogom dobit će 3000 eura za financiranje svog projekta. Svi će finalisti također imati priliku pristupiti profesionalnoj mreži CEMEX Ventures, sudjelovati u poduzetničkim inkubatorima ili na programima ubrzanja projekata te dobiti mentorstvo i sredstva.

IPSUM, platforma za suradnju za koordinaciju i upravljanje građevinskim projektima koja se zasniva na metodologiji Lean-BIM, pobijedila je na inauguracijskom natječaju CEMEX Ventures 2017. godine. Nakon pobjede IPSUM-a, CEMEX Ventures nastavio je surađivati s IPSUM-om i savjetovati ga, uključujući i vezano uz teme međunarodne ekspanzije i optimizacije poslovnog modela tog startupa, koju trenutačno prolazi. IPSUM je nedavno završio drugi krug prikupljanja sredstava, s CEMEX Ventures kao jednim od ulagača.

Pokrenut 2017. godine, CEMEX Ventures obogaćuje CEMEX-ovo znanje novim najsuvremenijim tehnologijama i platformama, usredotočujući se na rješavanje glavnih izazova u građevinskom ekosustavu putem održivih rješenja. CEMEX Ventures je stvorio otvorenu platformu za suradnju kako bi predvodio revoluciju u građevinskoj industriji, angažirajući startupe, poduzetnike, sveučilišta i druge dionike da se uhvate ukoštac s trenutačnim izazovima industrije i oblikuju budući vrijednosni ekosustav.

Vaša reakcija na temu