Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Danas se organizira prosvjed protiv TE Peruća ispred Ministarstva zaštite okoliša, Sinjani dolaze autobusima u Zagreb!

Danas se organizira prosvjed protiv TE Peruća ispred Ministarstva zaštite okoliša, Sinjani dolaze autobusima u Zagreb!

Policija je najavila podizanje prekršajne prijave voditelju prosvjeda i moguće privođenje

Povodom najavljene sjednice Savjetodavnog stručnog povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš KKPE Peruća za 12. prosinca u 11 sati, istog dana od 10.30 sati građanska inicijativa 'Ne daj se, Cetino!' organizira mirni prosvjed protiv termoelektrane Peruća ispred zgrade Ministarstva zaštite okoliša u Radničkoj 80 (Zagreb Tower).

- Iz Sinja autobusima dolazi oko 100 građana, a ostale i ovim putem pozivamo da se pridruže prosvjedu. Budući da nas je Ministarstvo o vremenu i mjestu sjednice obavijestilo tek u petak, 8. prosinca, u 13.53, nadležna VIII. policijska postaja danas nam je odbila odobriti mirno okupljanje jer 'prijavu nismo predali u zakonskom roku', koji je bio u petak do 11 sati. Štoviše, u VIII. policijskoj postaji najavljena je prekršajna prijava voditelju prosvjeda i moguće privođenje u policijsku postaju. Prosvjed u utorak bit će i prosvjed protiv ovakvog ophođenja Ministarstva s građanima, koje je protivno svim demokratskim načelima - rekao je Ante Janković, dipl. oecc., u ime građanske inicijative 'Ne daj se, Cetino!'.

Vaša reakcija na temu