Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Energetska obnova bolnice Firule bit će završena prije roka

Energetska obnova bolnice Firule bit će završena prije roka

Očekujem da će uštede električne energije biti 6 milijuna kuna godišnje, a vode 700 tisuća kuna

Iako je ugovorom predviđeno da energetska obnova bolnice Firule bude gotova u rujnu, ona će biti završena ovih dana, dakle, nekoliko mjeseci prije roka. U to se uvjerio i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević koji je u pratnji  pomoćnika direktora APN-a Damira Vuletića , ravnatelja KBC-a Firule dr.sc. Ive Jurića i predstavnika investitora ESCO energy Graciana Rudana, obišao radove na energetskoj obnovi KBC-a Firule.
 
- Ukupna vrijednost ove investicije je 230 milijuna kuna od kojih se iz proračuna Fonda sufinancira sa 61 milijun kuna.  Donijet će milijunske uštede na godišnjoj razini. Očekujem da će uštede električne energije biti 6 milijuna kuna godišnje, a vode 700 tisuća kuna - kazao je ministar medijima izražavajući zadovoljstvo kako se odvijaju radovi.

Također, ministar Kuščević pohvalio je Splitsko-dalmatinsku županiju koja ima prijavljene projekte i za energetsku obnovu višestambenih zgrada i javnih ustanova iz odgoja i obrazovanja, a financiraju se iz EU fondova.
 
- Prijavljene su 34 višestambene zgrade čija ukupna vrijednost investicija iznosi oko 55 milijuna kuna, a Ministarstvo ih sufinancira s oko 30 milijuna kuna. Također, od odgojno-obrazovnih ustanova prijavljena su tri dječja vrtića, četiri osnovne i jedna srednja škola.  Ukupna vrijednost navedenih osam projekata iznosi nešto više od 20 milijuna kuna, od čega Ministarstvo sufinancira s više od sedam milijuna kuna - rekao je ministar.

Zahvaljujući samo projektima Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u Splitsko-dalmatinsko županiju, dodao je, investira se oko 390 milijuna kuna.

Vaša reakcija na temu