Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Započela energetska obnova pet škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Započela energetska obnova pet škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Boljom toplinskom i hidroizolacijom, planirane uštede toplinske energije iznose od 57% do čak 86% dosadašnjih troškova za grijanje/hlađenje

Energetskom obnovom fasade te zamjenom prozora i vanjskih vrata, učenici pet škola u Omišu, Sinju, Postirama, Dicmu i Vrgorcu  dobit će obnovljene učionice, školske dvorane i hodnike čime će se unaprijediti uvjeti rada i kvaliteta odvijanja nastave.

U školskoj godini 2018./19., Splitsko-dalmatinska županija započela je energetsku obnovu prve četiri osnovne i jedne srednje škole s područja županije. Riječ je o OŠ Josip Pupačić Omiš, OŠ Marka Marulića Sinj, OŠ Vladimira Nazora Postira i OŠ Ante Starčevića Dicmo te srednjoj školi Vrgorac. Ukupna vrijednost radova iznosi 15,7 milijuna kuna i sufinancira se sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 6,3 milijuna kuna.

Ovisno o školi, boljom toplinskom i hidroizolacijom, planirane uštede toplinske energije iznose od 57% do čak 86% dosadašnjih troškova za grijanje/hlađenje. Energetskom obnovom fasade te zamjenom prozora i vanjskih vrata, učenici će do kraja godine dobiti i tople učionice, školske dvorane i hodnike značajno će se unaprijediti uvjeti rada i kvaliteta odvijanja nastave kako za same učenike, tako i za nastavnike navedenih pet škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Projekt energetske obnove škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji usklađen je sa Sporazumom o partnerstvu između RH i Europske komisije za korištenje strukturnih investicijskih fondova EU-a za rast i radna mjesta u razdoblju 2014.-2020. koji definira podršku prelasku na ekonomiju s niskom razinom emisije CO2 u svim sektorima.

Prema projektnoj dokumentaciji, najviše sredstava izdvojit će se za energetsku obnovu OŠ Marka Marulića u Sinju koja iznosi 5,7 milijuna kuna, a slijede ju OŠ Josip Pupačić (Omiš) sa 3,4 milijuna kuna, Srednja škola Vrgorac sa 3,3 milijuna kuna, OŠ Ante Starčević (Dicmo) s 1,9 milijuna kuna i OŠ Vladimir Nazor (Postira) s 1,4 milijuna kuna.

Vaša reakcija na temu