Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivo Baldasar: Ovo je ucjena, a bojim se i posao za druge institucije

Ivo Baldasar: Ovo je ucjena, a bojim se i posao za druge institucije

Gradonačelnik je reagirao na priopćenje Fonda za zaštitu okoliša

Na priopćenje Fonda za zaštitu okoliša poslano u popodnevnim satima u kojemu se među ostalim navodi da će Splićani platiti sanaciju Karepovca, reagirao je gradonačelnik Ivo Baldasar. Kako nam je rekao, sljedeći tjedan će se sastati i konzultirati s predstavnicima svih političkih opcija Gradskog vijeća na čelu s predsjednikom Borisom Ćurkovićem.

- Ovo je zaista ucjena! Bojim se da je i posao za druge institucije, ministar mi je, ispred svjedoka, posljednji put uručio program Tehnixa na kojem piše Split. Podijelio sam to vijećnicima da vide. Bio sam benevolentan, ali sada zaista sumnjam u nečasne namjere - ogorčen je Baldasar.

Što se tiče priopćenja, istaknuo je da uznemiravaju i obmanjuju javnost.

- Njihove izjave poslane kao i zadnji put na koncu tjedna u kasnijim satima što je u najmanju ruku čudno i s nekom namjerom, su nekorektne i neprofesionalne. Mi nismo ni sa čim isprovocirali takvu reakciju, dapače, mi smo donijeli razumnu i balansiranu odluku. Ma, sram ih bilo, tako prozivati predstavnike Splićana umjesto da rade svoj posao - zaključio je gradonačelnik.

Na sjednici Gradskog vijeća, podsjetimo, 22 vijećnika su jednoglasno donijeli odluku o sanaciji Karepovca. Zaključak je da se ide u sanaciju u skladu s potvrdom glavnog projekta od 25. travnja 2015. godine, dodatni ugovor između Fonda i Grada kojim će se utvrditi iznos sredstava Fonda u sufinanciranju troškova prve faze sanacije.

Što se tiče realizacije potrebnih postrojenja za interventnu mjeru smanjenja količine komunalnog otpada, isključujući Karepovac, predlaže se s Fondom zaključiti dodatak osnovnog ugovora kojim bi se definirale radnje, obveze i rokovi za provedbu daljnjih faza sanacije.

Ovisno o cjelokupnom razvoju situacije i stanju projekta izgradnje Lećevice, novim dodatkom ugovoru definirati konačne radnje, obveze okove i način financiranja preostalih faza sanacije i zatvaranja Karepovca.

Obvezuje se gradonačelnik da pokrene postupak raskida ugovora s okolnim općinama i gradovima uz mogućnost sklapanja novog s onim jedinicama koje se obvežu da će najkasnije do 30.6. dovoditi sortirani otpad.

U tom zaključku uvaženi su zahtjevi Građanske inicijative Karepovac – drugo lice Splita čiji su predstavnici s oduševljenjem dočekali odluku.

Vaša reakcija na temu