Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izglasana Deklaracija protiv termoelektrane Peruća!

Izglasana Deklaracija protiv termoelektrane Peruća!

Jedino HDZ-ovi vijećnici nisu podržali inicijativu, bili su suzdržani i protiv

Deklaracija o zauzimanju stava protiv gradnje termoelektrane Peruća jučer je dobila potrebnu većinu u Gradskom vijeću Sinja. Deklaraciju je predložio Klub vijećnika Mosta, a javnosti ju je predstavio njihov predsjednik kluba vijećnika Miro Bulj.

- Gradsko vijeće grada Sinja prepoznalo je važnost zauzimanja stava protiv izgradnje termoelektrane Peruća, to je i volja naroda Cetinske krajine koji je to pokazao peticijom i prosvjedom, to je i mišljenje struke i to ne smijemo zanemariti. Na ovome ne planiramo stati, Deklaraciju će Vijeće uputiti raznim državnim, regionalnim i lokalnim institucijama, predsjednici RH, Hrvatskom saboru, premijeru, Županiji, jedinicama lokalne samouprave i svima izravno vezanima za Cetinu - istaknuo je Miro Bulj.

Naveo je i da bi ovakav projekt ugrozio najveći bazen pitke vode u ovom dijelu Europe te da bi donio puno više štete nego koristi. Osim vode ugrožen bi bio i zrak i poljoprivredna zemljišta.

Naime, za Deklaraciju nisu bili jedino HDZ-ovi, koji su bili suzdržani i protiv.

Predlagatelji Deklaracije izglasavanje dokumenta smatraju velikim uspjehom i značajnim argumentom za one koji budu odlučivali o studiji vezanoj za okoliš.

Vaša reakcija na temu