Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izvještaj s Karepovca: Prebačeno skoro 200 tisuća kubika otpada, plinovi ne prekoračuju granične vrijednosti

Izvještaj s Karepovca: Prebačeno skoro 200 tisuća kubika otpada, plinovi ne prekoračuju granične vrijednosti

Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima i velikom broju bagera i damper kamiona tako je urađeno i više od dosad planiranog, poručili su iz Grada Splita

Od početka sanacije odlagališta Karepovac krajem studenog prošle godine pa do danas, iskopano je i preoblikovano 166 tisuća kubnih metara komunalnog te 25 tisuća kubnih metara građevinskog otpada, izvijestili su danas iz Banovine. 

- Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima i velikom broju bagera i damper kamiona tako je urađeno i više od dosad planiranog - poručili su iz Grada i dodali da Nastavni zavod za javno zdravstvo na mjernoj postaji Karepovac kontinuirano mjeri vrijednosti sumporvodika, amonijaka, lebdećih čestica PM10 s udjelom metala, sumporovog dioksida i dušikovog dioksida, dok zagrebački EKONERG - Institut za energetiku i zaštitu okoliš mjeri vrijednosti merkaptana. 

- Do danas nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom o razinama onečišćujućih tvari u zraku, a izmjerene vrijednosti dostupne su na internetskoj stranici Čistoće Split. Podsjećamo kako je u svrhu što bolje komunikacije s građanima i zainteresiranom javnošću otvorena i mail adresa karepovac@split.hr, za sva pitanja, primjedbe i mišljenja - zaključili su iz Grada Splita.

Vaša reakcija na temu