Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Još jedan prosvjed u Splitu!

Još jedan prosvjed u Splitu!

Građani će s porukama dočekati goste međunarodnog foruma koji se u četvrtak održava u hotelu Cornaro

Građanske inicijative 'Ne daj se, Cetino' i 'Javno je dobro' organiziraju u četvrtak, 28. rujna, prosvjed ispred hotela Cornaro u Splitu. Prosvjednici će se, kazao nam je aktivist Ante Janković, okupiti u 8 sati, te će dočekati goste 'Prvog međunarodnog energetskog foruma EU - Rusija', te im kazati što misle o termoelektrani Peruća.

- Bit će to mirni prosvjed na kojem ćemo pozdraviti 'drage goste' i poslati glavnu poruku da je voda osnovno ljudsko pravo - rekao nam je Janković.

Inače, na forumu će se govoriti o izazovima i mogućnostima u sferi energetike u jugoistočnoj Europi, a najavljen je dolazak stručnjaka za energetiku i gospodarstvo iz EU, Rusije, Jugoistočne Europe i Mediterana. Pozdravne govore održat će predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Miro Kovač, zatim pomoćnik ministrice vanjskih poslova Joseph Gene Petrić, državni tajnik za energetiku Ivo Milatić, župan Blaženko Boban, veleposlanik Ruske federacije Anvar Azimov te politolog i organizator događaja Anđelko Milardović.

Dodajmo da je u svom žestokom stilu, bez biranja riječi, na ovaj prosvjed građane pozvao i Robert Pilipović, organizator nedavnog skupa protiv poreza na nekretnine održanog na Rivi.

Vaša reakcija na temu