Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Građani koji žive oko Karepovca više ne gledaju brdo smeća

Građani koji žive oko Karepovca više ne gledaju brdo smeća

S istočne strane deponije je na krovni dio prebačeno oko 85 posto otpada planiranog po projektu

Od početka radova na Karepovcu, 22. studenog prošle godine, do 5. svibnja prebačeno je 880 tisuća metara kubnih komunalnog otpada i 120 tisuća metara kubnih građevinskog šuta s istočne strane deponije na krovni dio. To je oko 85 posto planiranog prema projektu, a uz to, količina izravnavajućeg sloja za prekrivanje prebačenog otpada iznosi 15 tisuća metara kubnih. 

Južni dio deponije, najbliži naselju Kamen, s današnjim danom poprimio je svoj konačni izgled u ovoj fazi radova, a uskoro će tako biti i s istočnim dijelom gdje je u tijeku ugradnja brtvenih slojeva od geosintetskog materijala, koji sprječavaju procjeđivanje procjednih voda iz tijela odlagališta. 

Nakon reorganizacije gradilišta, 6. svibnja, dio radova na prebacivanju otpada se nastavio, ali s otprilike desetinom intenziteta, što je nužno radi osiguranja stabilnosti pokosa te novog otpada koji svakodnevno pristiže. Tijekom narednog razdoblja mehanizacija će biti angažirana na prekrivanju deponije, izradi obodnih nasipa i kanala te na gradnji infrastrukture. Radovi koji će se izvoditi u narednom periodu neće emitirati neugodne mirise izvan deponije jače od onih kakvi su bili prije početka sanacije.

Vaša reakcija na temu