Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com NOVAC U SMEĆU: Zašto će Općina Lećevica od Županije dobiti 1,9 milijuna kuna?

NOVAC U SMEĆU: Zašto će Općina Lećevica od Županije dobiti 1,9 milijuna kuna?

Vijećnik Pametnog Ante Renić i SDP-ovac Danijel Kukoč postavili su pitanje namjene dodijeljenih sredstava

Splitsko-dalmatinska županija donijela je odluku o dodjeli 1,9 milijuna kuna Općini Lećevica kao pomoć za 'nužno i operativno funkcioniranje Općine'. U obrazloženju odluke navedeno je da se pomoć Lećevici daje zbog planirane izgradnje Centra za gospodarenje otpadom, a Antu Renića iz stranke Pametno zanimalo je što se točno misli napraviti s novcem. 

- Županija je već isplatila pomoć Lećevici u iznosu od 230.000 kuna za komunalno održavanje i opremanje i sada bi trebali jasno znati što se misli napraviti s ovim novcem. Lećevica će itekako profitirati s Centrom, činjenica je da su prihvatili da Centar za gospodarenje otpadom bude kod njih, ali ne možemo ih zbog toga nagrađivati na ovaj način. Mislim da bi minimalno trebalo imati plan ulaganja sredstava, a ne da bude podrška za nužno funkcioniranje Općine. Za to postoji proračun - kazao je Renić, a slično je rekao i SDP-ov Danijel Kukoč.

- Iz materijala se ne može zaključiti u koju svrhu će se iskoristiti sredstva, zbog čega se dodjeljuju Lećevici, a zašto ne i drugima. Dva milijuna kuna su gotovo dva proračuna Općine Lećevica, ako im se to daje zbog zaštite okoliša, po toj logici bi Splitu za Karepovac trebalo dati donaciju od milijardu i 500 milijuna - dodao je Kukoč.

Odgovorio im je Kruno Peronja (HDZ)

- Ovo je potvrda ravnomjernog razvoja svih dijelova županije, a činjenica je da postoje manje ili više sposobni načelnici i gradonačelnici. Općina Lećevica je odučila riješiti probleme s otpadom za cijelu našu županiju. Ovo je bilo potrebno riješiti jučer i riješit će se time i problem Karepovca koji se taložio 40 godina - kazao je Peronja, a Renić i Kukoč su tražili da im 'ne prodaje demagogiju, nego da jasno kaže gdje će se pomoć utrošiti'.

Uskočila je tada pročelnica Marija Vuković.

- Jasno je navedeno da su sporazume strane suglasne da će Općina sredstva predmetne pomoći koristiti za rashode poslovanja i to redovno poslovanje i podmirenje tekućih i kapitalnih troškova. Prijedlog sporazuma izrađen je u dogovoru s Upravnim odjelom za financije koji je odredio zakonski okvir. Isplata pomoći prema Općini neće ići dok se ne dostavi vjerodostojna dokumentacija, a ovdje je pitanje želite li dati pomoć Općini koja je prihvatila da na njihovom lokalitetu bude Centar za gospodarenje otpadom - zaključila je Vuković.

Vaša reakcija na temu