Marijana Puljak: Tek kad je Pametno javno 'podiglo prašinu' održao se sastanak s gradonačelnikom, a jučer je u Split stigao i ministar

Marijana Puljak: Tek kad je Pametno javno 'podiglo prašinu' održao se sastanak s gradonačelnikom, a jučer je u Split stigao i ministar

Predsjednica stranke Pametno je iznijela svoje viđenje problema sanacije Karepovca

 Uspjeli smo ministra dovesti u Split, sada još čekamo službeni zapisnik s jučerašnjeg sastanka i obilaska Karepovca. Nakon što je gđa. Ninčević, ravnateljica splitskog NZJZ, izjavila kako plinovi s Karepovca moguće loše utječu na zdravlje naših sugrađana, tražili smo zaustavljanje sanacije, sastanak s dogradonačelnicima i tematsku sjednicu Gradskog vijeća. Tek kad je Pametno javno 'podiglo prašinu' održao se sastanak s gradonačelnikom, a jučer je u Split stigao i ministar.

Ovako Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno, sumira zadnje događaje vezane za sanaciju Karepovca.

- Inzistiramo na javnoj objavi cjelokupne dokumentacije projekta, svih dozvola, zapisnika, inspekcijskih nadzora i pismenom očitovanju ministarstva na navode ravnateljice županijskog Zavoda za javno zdravstvo kako bi se otklonile sve sumnje u ispravno vođenje projekta i negativan utjecaj na zdravlje ljudi - još je dodala.

Potom je svojim Facebook pratiteljima sažela još i ovo...

IZJAVE MINISTRA
- Na Karepovcu se mjere svi standardni plinovi propisani pri ovakvim sanacijama i oni su u dozvoljenim granicama, nema opasnosti po zdravlje ljudi.
- Od danas se primjenjuju mjere koje će smanjiti širenje smrada, a koje su naložene nakon inspekcijskog nadzora: prskanje kemikalijama i pokrivanje tkaninom.
- Jedna mjerna stanica je dovoljna, ali Grad može zatražiti i investirati u više mjernih postaja radi dodatne sigurnosti građana.
- Radovi će se izvoditi i iza 17h, do 22h kako bi završili na vrijeme prije sezone.
- Sanacija će biti retroaktivno financirana iz EU fondova.

TEMATSKA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
- Tematska sjednica gradskog vijeća bit će u ponedjeljak, 19.2., uz predstavnike ministarstva i HZJZ na kojoj će se sumirati današnji sastanak i sva pitanja do u detalje razjasniti te
- odlučiti o dodatnim mjernim stanicama,
- razgovarati o kompostani, sortirnici,
- razgovarati o planu gospodarenja otpadom.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare