Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Marijana Puljak: Tražimo hitno zaustavljavanje sanacije Karepovca!

Marijana Puljak: Tražimo hitno zaustavljavanje sanacije Karepovca!

Reakcija je to na riječi ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Jasne Ninčević

Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i potpredsjednica Gradskog vijeća traži hitno zaustavljavanje sanacije Karepovca. Poziva se na riječi ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Jasne Ninčević da ne želi odgovarati za zdravlje ljudi zato što ne zna što udišemo tijekom sanacije Karepovca. Nije dobila odgovor resornog ministarstva je li dovoljno mjerenje koncentracije plinova koji se sada mjere.

Puljak je pisala ministru i dogradonačelnicima te jutros ide na sastanak s u gradsku upravu, kako kaže, pronaći odgovore o kojima će i izvijestiti javnost. Poslala je mail dogradonačelnicima Jeleni Hrgović i Ninu Veli u kojima mole  da hitno zaustavite projekt sanacije Karepovca.

- Nakon što su nas sve stručne službe do sada uvjeravale kako nema problema s izvođenjem projekta sanacije Karepovca, kako se vrše odgovarajuća mjerenja plinova i sve vrijednosti su u dozvoljenim okvirima, navodi ravnateljice su zaista uznemirujući - piše.

Pitanja i zahtjevi koje ravnateljica postavlja u svom istupu su sasvim opravdani, navodi, a  neke su i vijećnici Pametno postavili na prošloj sjednici. 

Traže tako da se dostavi Zavodu na uvid projektna dokumentacija i traže okolišnu dozvolu na uvid.

Također,  pitanja su Pametno koji plinovi se moraju mjeriti na odlagalištu,  koji parametri trebaju biti zadovoljeni da je zrak prve kvalitete i koje su mjere zaštite predviđene u slučaju prekoračenja dozvoljenih vrijednosti plinova?

- Dok se sva ova pitanja i zahtjevi ravnateljice ne razjasne, objavi konačno javno sva dokumentacija, molim da hitno zaustavite projekt sanacije Karepovca.

Građani moraju biti sigurni da ovim projektom nije ugroženo njihovo zdravlje. Svaka sumnja u to, pogotovo izrečena od stručnih osoba, mora se hitno razjasniti - napisala je.

Najavila je i dolazak u gradsku upravu te zatražiti hitan sastanak s dogradonačelnicima kako bi se uvjerila u korake koje će poduzeti u rješavanju ove nove situacije.

Upit će, piše, proslijediti i u Ministarstvo okoliša.

Vaša reakcija na temu