Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Na sanaciji Karepovca radit će se 16 sati dnevno, a faza prebacivanja bi trebala završiti do 5. svibnja

Na sanaciji Karepovca radit će se 16 sati dnevno, a faza prebacivanja bi trebala završiti do 5. svibnja

Iz Grada su naveli i kako su pokrenuli postupak javne nabave za uslugu mjerenja akreditiranih ustanova za postavljanje dodatne mjerne postaje

Odbor Gradskog vijeća za praćenje sanacije odlagališta Karepovac, kojeg čine predstavnici svih klubova te nezavisni vijećnici, sastao se danas sa dogradonačelnikom Ninom Velom koji ih je izvijestio o novostima koje su se dogodile od tematske sjednice. Rekao je da su u tijeku pregovori s izvođačem radova oko produženja radnog vremena na 16 sati dnevno, odnosno produženi rad do 23 sata kao i uvođenje rada nedjeljom, a sve kako bi se ubrzala dinamika i maksimalno iskoristili predstojeći povoljni vremenski uvjeti. Plan je da se do 5. svibnja izvede što više radova koji emitiraju neugodne mirise. 

- Istovremeno će se primjenjivati metode i sredstava za ublažavanje tih mirisa. Intenziviranjem radova neugodni mirisi sigurno će biti jači nego je to bilo u proteklih dvadesetak dana kada se zbog lošeg vremena radilo relativno malo na prebacivanju otpada. Stoga je građane važno informirati te pozvati na strpljenje i razumijevanje. Sredstva prikupljena od eko rente uložit će se u infrastrukturu naselja oko Karepovca, pa će uz sanirani brijeg biti uređene i pristupne ceste, vodovodne i kanalizacijske mreže - poručili su Banovine.

Dodali su i da je novost da su pokrenuli postupak javne nabave za uslugu mjerenja akreditiranih ustanova za postavljanje dodatne mjerne postaje te da će se u roku od 60 dana grupirati mjerni aparati na postojeću postaju na Karepovcu za praćenje vrijednosti ozona, lebdećih čestica PM 2,5, ugljičnog monoksida, hlapljivih organskih spojeva i benzena.   

Vela je kazao kako se prema nalazima svih inspekcija gradilište vodi po svim pravilima struke i nisu pronađene nepravilnosti, a Odbor Gradskog vijeća je podržao planiran povećanje broja radnih sati kako bi se do 5. svibnja obavio što veći dio posla te da bi se eventualno nakon završetka turističke sezone nastavilo s prebacivanjem manjeg, preostalog dijela komunalnog otpada. 

Vaša reakcija na temu