Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OTPAD NIJE SMEĆE Dan planete Zemlje obilježen akcijom na Rivi

OTPAD NIJE SMEĆE Dan planete Zemlje obilježen akcijom na Rivi

Na štandovima na Rivi predstavljeni su maštoviti radovi učenika

U organizaciji Grada Splita i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj 'Sunce' na Rivi je danas održana edukativna akcija 'Otpad nije smeće!', a u sklopu programa obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Toni Jerković, voditelj projekta i viši stručni suradnik Odsjeka za međunarodne i EU projekte Grada Splita, naglasio je kako akcija 'Otpad nije smeće!' predstavlja prvu cjelovitu i promišljenu edukativnu kampanju o sustavu održivog gospodarenja otpadom na području grada pod Marjanom. Prema Jerkovićevim riječima, u nastavku kampanje planirano je 37 javnih tribina, a sami građani u projekt se mogu uključiti i preko svojih gradskih kotareva.

Na štandovima na Rivi predstavljeni su maštoviti radovi učenika koji su sudjelovali na nagradnom natjecanju u izradi radova i raznovrsnih kreacija od prikupljenog otpada, pod nazivom 'Prije i poslije - učenici za Dan planeta zemlje 2019.' Cilj ovog vrijednog projekta je kroz različite komunikacijske platforme i alate - od klasičnih letaka i brošura, različitih vrsta plakata, preko javnih tribina i događanja, igrokaza, edukacija, radionica, radio i TV emisija, radio spotova, pa sve do aplikacija, mrežnih stranica, banera na internet portalima i multimedije, stvoriti specifičan komunikacijsko-edukacijski sustav koji će omogućiti značajan iskorak u educiranosti građana o održivom gospodarenju otpadom.

Projekt sufinancira Europska unija, a njegova ukupna vrijednost je 2.861.524,75 kuna, od čega je Gradu Splitu dodijeljeno bespovratnih 2.325.521,78 kuna.

Vaša reakcija na temu