Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prestižni časopis Fortune prepoznaje CEMEX kao tvrtku koja mijenja svijet

Prestižni časopis Fortune prepoznaje CEMEX kao tvrtku koja mijenja svijet

Uvršetni su na popis 50 firmi najzaslužnijih za pozitivni utjecaj na globalne društvene i ekonomske probleme kroz djela vlastite poslovne strategije

CEMEX je uključen na popis Change the World prestižnog časopisa Fortune, ljestvicu koja izdvaja 50 tvrtki diljem svijeta koje su imale pozitivan društveni utjecaj kroz aktivnosti koje su dio njihove osnovne poslovne strategije. Uključenjem u ovaj popis, CEMEX je drugi put prepoznat kao jedna od prvih 20 tvrtki na ovoj ljestvici.

Fortune je prepoznao CEMEX-ova nastojanja da potiče prakse održive gradnje, ističući platformu 'Growing', koja obuhvaća društvene i inkluzivne poslove CEMEX-a, kao što su Construyo Contigo (gradimo zajedno), ConstruApoyo, Yo Construyo (ja gradim) i Clean Cookstoves (čista ognjišta). Kroz ova raznovrsna, inovativna rješenja, CEMEX-ova platforma 'Growing' nadilazi posao samostalne gradnje kako bi se borila protiv siromaštva, niskog stupnja obrazovanja, nezdravih domova, nezaposlenosti, nedostatka sposobnosti, slabog pristupa financijskoj pomoći i nedostatka građanske akcije. Do 2016. godine ove platforma pružila je pristupačno i dostojanstveno stanovanje za više od 3 milijuna ljudi u Latinskoj Americi. CEMEX se zalaže za nastavak stvaranja zajedničke vrijednosti putem društvenih inovacija, stvaranjem i jačanjem svojih saveza s think tankovima, privatnim sektorom, sveučilištima, nevladinim organizacijama i partnerima u zajednici.

Fortune je sastavio popis tvrtki koje mijenjaju svijet u 2017. godini uz pomoć FSG-a, neprofitne tvrtke koja se bavi savjetovanjem o društvenom utjecaju i njezine organizacije Shared Value Initiative (Inicijativa zajedničke vrijednosti). Za selekciju tvrtki, Fortune je razmatrao tri kriterija: mjerljivi društveni utjecaj, poslovni rezultat u smislu profitabilnosti društveno utjecajnih projekata i stupanj inovacije. 

 - Još jednom smo počašćeni priznanjem Fortunea za naše napore i predanost poticanju globalne, održive prakse gradnje - izjavio je Fernando A. Gonzalez, predsjednik Uprave CEMEX-a. 

- Kroz naš lanac vrijednosti, platforma 'Growing' omogućila nam je rad s vladama, mikrofinancijskim subjektima, zajednicama s niskim prihodima te socijalnim poduzetnicima na izgradnji više od 4 milijuna kvadratnih metara stambenog prostora.

I CEMEX u Hrvatskoj slijedi strategiju pozitivnog društvenog utjecaja. Za svoje brojne programe društvene odgovornosti te održive prakse u cjelokupnom poslovanju CEMEX je u posljednjih nekoliko godina osvojio čak pet priznanja Indeks DOP-a koje dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj te tri nagrade 'DOP za sve' koje dodjeljuje Hrvatska udruga poslodavaca.

Vaša reakcija na temu