Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Renato Čupić iz stranke Pametno posumnjao da je zapelo s otkupom zemljišta za Lećevicu, a Šuta tvrdi da to nije točno

Renato Čupić iz stranke Pametno posumnjao da je zapelo s otkupom zemljišta za Lećevicu, a Šuta tvrdi da to nije točno

Direktor Regionalnog centra čistog okoliša kaže da je većina zemljišta za Lećevicu u državnom vlasništvu i da su sa svim privatnim vlasnicima potpisani predugovori

Renato Čupić, splitski gradski vijećnik stranke Pametno, prekjučer se osvrnuo na dugogodišnje probleme koji prate sanaciju Karepovca. Podsjetio je na nepostojanje uvjeta za primarno razdvajanje otpada, nepostojanje lokacije na kompostanu, sjetio se i novca koji je umjesto za sanaciju odlagališta utrošen za uređenje Zapadne obale, upozorio je i da nam 'zbog svih gluposti i kašnjenja' prijete sankcije EU, a naveo je i da je zapelo s otkupom zemljišta za Lećevicu. Međutim, Tomislav Šuta, direktor Regionalnog centra čistog okoliša Splitsko-dalmatinske županije, kaže da to nije istina.

- Većina zemljišta u Lećevici je u državnom vlasništvu i to je postupak koji je u tijeku i Vlada će donijeti odluku da se zemljište prebaci na nas bez naknade, a sa svim privatnim vlasnicima su potpisani predugovori za otkup i u trenutku kada se odradi procedura vezana uz bespovratna sredstva iz EU vlasnicima zemljišta će novac biti isplaćen - kaže Šuta i dodaje da je nezahvalno prognozirati kada će to biti, ali da se nada da bi moglo biti riješeno na proljeće.

- Trenutno se dovršava natječajna dokumentacija i ide se po Fidic, Žutoj knjizi, a to se odnosi na radove za centar, za nadzor radova i tehničku pomoć. Nadamo se da bi natječaj za tehničku pomoć mogao biti spreman u ožujku, onda slijedi natječaj za nadzor i na kraju za radove. Sve skupa je malo potrajalo jer se mora poštivati procedura i ona se ne može požurivati, ali vjerujemo da bi na proljeće to trebalo biti riješeno - zaključio je Šuta.

Vaša reakcija na temu