Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
S Karepovca se ponovno širi neugodan miris, iz gradske uprave su objasnili što se trenutačno radi na odlagalištu otpada

S Karepovca se ponovno širi neugodan miris, iz gradske uprave su objasnili što se trenutačno radi na odlagalištu otpada

Ukupno su tri mikrolokacije na kojima je potrebno vršiti iskope, a posljednji će se vršiti početkom studenoga

Splitom su se tijekom srijede opet širili neugodni miristi s Karepovca. Iz gradske uprave je stiglo objašnjenje.

- Nakon što je prije desetak dana dovršen iskop otpada na prvoj mikrolokaciji na zapadnom dijelu Karepovca, radi izvedbe pristupne prometnice za krovni dio odlagališta otpada, u ponedjeljak je započeo drugi iskop koji će biti završen do kraja ovog tjedna - kažu.

Prema riječima Arsena Tonšića, prokurista tvrtke 'G.T. Trade d.o.o. Split', ukupno su tri mikrolokacije na kojima je potrebno vršiti iskope, a posljednji će se vršiti početkom studenoga.

Neugodni mirisi koji se za vrijeme trajanja iskopa mogu osjetiti u područjima uz splitsko odlagalište otpada produkt su, kako je kazao, atmosferskih prilika i raspadanja bio mase, jer se radi o otpadu starom godinu dana. Naglasili su kako su prema podacima o mjerenju plinova na mjernoj postaji na Karepovcu svi plinovi daleko ispod graničnih vrijednosti i tijekom iskopa nije došlo do prekoračenja.

- Mole se građani za razumijevanje i strpljenje za vrijeme trajanja iskopa na posljednjim mikrolokacijama s kojih se premješta otpad na odlagalištu Karepovac - pozivaju.

Vaša reakcija na temu