Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sanacija Karepovca prijavit će se na retroaktivno EU sufinanciranje

Sanacija Karepovca prijavit će se na retroaktivno EU sufinanciranje

Ugovoreni radovi u prvoj fazi vrijedni su oko 68 milijuna kuna od čega očekujemo da će 85 posto prihvatljivih troškova biti sufinancirano EU sredstvima, kazao je ministar Ćorić

Zahvaljujući iznimnim naporima stručnjaka iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike, a u dogovoru s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije sanacija Karepovca bit će prijavljena na retroaktivno EU sufinanciranje iz Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.', poručili su danas iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Održan je sastanak na kojem su uz ministra Tomislava Ćorića sudjelovali direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, zamjenik gradonačelnika Splita Nino Vela i voditeljica projekta Karepovac Zrinka Bušić, a istaknuto je kako je u razgovorima s Jaspers stručnjacima usuglašeno kako će se radovi na prvoj fazi projekta prijaviti na ograničeni poziv za EU sufinanciranje.

- Trenutno ugovoreni radovi u prvoj fazi vrijedni su oko 68 milijuna kuna od čega očekujemo da će 85 posto prihvatljivih troškova biti sufinancirano EU sredstvima. Duboko sam uvjeren da će to uvelike pomoći Gradu Splitu i Fondu te da će se time još aktivnije krenuti u rješavanje ovog polustoljetnog problema u gradu pod Marjanom - rekao je Ćorić.   

Očekuje se da će odluka o sufinanciranju sanacije biti donesena sredinom listopada nakon objave ograničenog poziva i izrade projektne prijave od strane Grada Splita, a u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- U ovome smo partneri za dobrobit Splićanki i Splićana. Danas održan sastanak će dodatno ubrzati tempo radova na Karepovcu, ali ja bih ipak iskoristio priliku i zahvalio se svojim sugrađanima na strpljenju i razumijevanju - poručio je Vela. 

Radovi na Karepovcu započeli su u studenom prošle godine, a rok za završetak svih ugovornih radova, odnosno prve faze sanacije je 30 mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao. Sam projekt sanacije je podijeljen na tri paketa, a ugovoreni radovi odnose se na prvu fazu paketa 'A' koja predviđa izgradnju novih ploha s iskopom i premještanje postojećeg otpada uz izgradnju prateće infrastrukture. Godišnje se oko 135 tisuća tona otpada s područja Splita i 19 okolnih općina i gradova odloži na Karepovcu.

Vaša reakcija na temu