Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sutra napokon počinje sanacija Karepovca

Sutra napokon počinje sanacija Karepovca

Za stanovnike koji žive u blizini odlagališta najvažniji je proces otplinjavanja jer će tek nakon toga disati kvalitetniji zrak

Sutra napokon počinje prva faza sanacije Karepovca. Grad je s izvođačima radova potpisao ugovor vrijedan 84 milijuna kuna, a teška mehanizacija još je prošlog tjedna stigla na splitsko odlagalište otpada. 

Prva faza radova trebala bi potrajati šest do osam mjeseci, a kompletna sanacija trebala bi biti završena u roku od 30 mjeseci. Radovi uključuju oblikovanje tijela samog odlagališta zbog čega će biti potrebno prebaciti određeni dio postojećeg otpada na drugu lokaciju na samom odlagalištu, rješavanje problema procjednih voda, izgradnju hidrantske mreže te niz dodatnih radova. 

Za stanovnike koji žive u blizini odlagališta najvažniji je proces otplinjavanja, jer će tek nakon toga kvaliteta zraka biti znatno drugačija. Namjera je da se, dok traje realizacija prve faze sanacije,raspisuju natječaji za iduće faze kako bi se postupak maksimalno ubrao. 

Na Karepovcu se godišnje odlaže oko 150.000 tona otpada, a izvođači radova planiraju dnevno presložiti pet do šest tisuća kubika.

Vaša reakcija na temu