U ponedjeljak se nastavlja sanacija Karepovca i počinje mjerenje svih šest plinova

U ponedjeljak se nastavlja sanacija Karepovca i počinje mjerenje svih šest plinova

Iz Grada su izvijestili da su postavljeni uređaji za mjerenje svih propisanih plinova

Iz Grada Splita obavještavaju da se nakon dva tjedna pauze zbog božićnih i novogodišnjih blagdana u ponedjeljak nastavlja sa sanacijom Karepovca. Za vrijeme mirovanja gradilišta, dodali su, kompletirani su uređaji za mjerenje svih šest plinova propisanih u Glavnom projektu sanacije. 

- Tako će se uz dosadašnja mjerenja sumporovodika, amonijaka i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala, na mjernoj postaji Karepovac mjeriti i sumporov dioksid, dušikov dioksid i merkaptane. Pored kontinuiranog mjerenja kvalitete zraka, 'Čistoća' već duže vrijeme provodi ispitivanja i mjerenja plinskih bunara te obavlja analizu procjednih voda, a izvođači radova će nastaviti mjeriti vrijednosti plinova na samom gradilištu - poručili su iz Grada.

Radovi se nastavljaju prebacivanjem komunalnog otpada s istočne strane, odnosno s područja buduće kasete, na krovni dio deponije. Vrijednosti mjerenja kvalitete zraka kao i dosad dostupne su na internetskoj stranici: http://www.zrak-zavod-split.info/web/index.php , a na e-mail adresu karepovac@split.hr građani mogu slati pitanja, primjedbe i mišljenja. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare