Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Učenici Obrtničke škole Split posjetili Njemačku u potrazi za obnovljivom energijom

Učenici Obrtničke škole Split posjetili Njemačku u potrazi za obnovljivom energijom

Splitskim učenicima pridružili su se njihovi vršnjaci iz Danske i Španjolske

Osam učenika Obrtničke škole Split Bruno Romac, Ivano Šimić, Giulia Mutić,  Milica Milaković, Vanessa Bradarić, Slavica Pleština, Lana Marušić i Lucija Turk su u pratnji njihove dvije  profesorice  Mirande Barac, koordinatorice projekta i Milene Knezović, STEAM koordinatorice, posjetili partnersku školu WoBoGe u njemačkom gradu Recklinghausenu u sklopu njihovog zajedničkog Erasmus+ KA2 projekta iz općeg obrazovanja - EUse science to STEAM up your school.

Splitskim učenicima pridružili su se njihovi vršnjaci iz Danske i Španjolske te su zajedno s  njihovim domaćinima Nijemcima tjedan dana radili na obnovljivim izvorima energije. Posjetili su Energylab u gradu Gelsenkirchenu gdje su radili eksperimente s obnovljivim izvorima energije poput solarne energije i energije vjetra te upoznali princip rada solarnih ćelija i vjetroturbina. Potom su sami pripremili interaktivne prezentacije koje su izlagali mlađoj djeci na engleskom jeziku.

Za vrijeme mobilnosti bili su smješteni kod njemačkih obitelji, a radionice su odrađivali u internacionalnim timovima kako bi što više koristili engleski jezik.

Učenici su slobodno vrijeme iskoristili kuglanje, a posjetili su i Božićni sajam, te pripremali nacionalna jela, družili se sa svojim domaćinima i razgledavali Recklinghausen i Gelsenkirchen. Osim što su puno toga naučili, splitski učenici su stekli nova prijateljstva i nezaboravno iskustvo.

Uz školu iz Hrvatske, u ovom projektu sudjeluju još škole iz Nizozemske, Danske, Njemačke, Švedske i Španjolske.

Učenike ove splitske škole očekuju nova putovanja, učenja i druženja tijekom ovog dvogodišnjeg projekta.

Vaša reakcija na temu