Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uskoro s radom počinje reciklažno dvorište u Rudinama, provjerite kada i gdje će biti kontejneri za glomazni otpad!

Uskoro s radom počinje reciklažno dvorište u Rudinama, provjerite kada i gdje će biti kontejneri za glomazni otpad!

Iz Grada navode da im je namjera građanima maksimalno izaći u susret kada je u pitanju pravilno odlaganje otpada

Grad Kaštela je objavio raspored postavljanja kontejnera za glomazni otpad kako bi se građanima maksimalno izišlo u susret kad je u pitanju pravilno odlaganje otpada, a najavili su i da će se za nekoliko dana otvoriti i reciklažno dvorište u Rudinama. 

- Kako nekontrolirano odlaganje otpada po javnim površinama ne bi narušavalo izgled grada, što iziskuje i velika financijska sredstva, Grad je odlučio poduzeti još jednu aktivnost kako bi uklonio otpad s javnih površina - poručili su iz Grada

Na pojedine pozicije po mjesnim odborima postavit će velike kontejnere za glomazni otpad kako bi se spriječilo nagrđivanje javnih površina i u uveo red.

- Molimo građane da propisno odlažu otpad u kontejnere u vrijeme i tako da da prostor sačuvamo urednim. Također, molimo ih da ne odlažu otpad oko kontejnera ili u vrijeme kad se kontejner ne nalazi na mjestu odlaganja. Komunalno redarstvo Grada Kaštela će kontrolirati način odlaganja otpada i strogo sankcionirati prekršitelje. Raspored je predviđen tako da osigura uredno odvoženje otpada i da se otpad na pojedinoj poziciji zadržava što kraće vrijeme - dodali su iz Grada.

U Kaštel Sućurcu kontejneri će biti postavljeni na Obali kralja Tomislava, na zelenom otoku ispod župne crkve 5. i 19. studenog, u Kaštel Gomilici 6. i 20. studenoga na parkingu kod NK GOŠK, u Kaštel Kambelovcu 6. i 20. studenoga na zelenom otoku ispod Dudanova parka, u Kaštel Lukšiću 7. i 21. studenoga u Ulici Komjate na zelenom otoku istočno od parka Franje Tuđmana, u Kaštel Starom 8. i 22. studenoga na križanju Slavonske ulice i Ceste dr. Franje Tuđmana, u Radunu 8. i 22. studenoga na parkiralištu jugozapadno od groblja u Kaštel Starom i Kaštel Novom 23. studenoga na zelenom otoku kod ex Plavog Jadrana, u Rudinama 5. i 19. studenoga na Putu Mira, sjeverno od pošte i u Kaštel Štafiliću 23. studenoga na južnom dijelu Nehajskog puta. 

U dane blagdana raspored se ne provodi zbog nemogućnosti odvoza na deponij. Dobra je vijest da će za nekoliko dana, s radom započeti i novoizgrađeno reciklažno dvorište u Rudinama u koje će građani moći samostalno dovoziti otpad od 8 do 12 sati.

Vaša reakcija na temu