Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Veliki međunarodni forum: U Splitu se okupljaju vodeći europski stručnjaci za gospodarstvo i energetiku

Veliki međunarodni forum: U Splitu se okupljaju vodeći europski stručnjaci za gospodarstvo i energetiku

Cilj skupa je shvatiti energetsku problematiku na relaciji EU - Rusija te razviti ekonomske prilike ulaganja u Hrvatsku

Split će sljedećeg tjedna biti domaćin Prvom međunarodnom energetskom forumu EU – Rusija: Izazovi i mogućnosti u sferi energetike u jugoistočnoj Europi. U hotelu Cornaro, u četvrtak, 28. rujna, okupit će se eminentni stručnjaci za energetiku i gospodarstvo iz EU, Rusije, Jugoistočne Europe i Mediterana te diskutirati o ovoj aktualnoj temi, s ciljem da se shvati energetska problematika na relaciji EU-Rusija te da se razviju ekonomske prilike ulaganja u RH.
Svoj dolazak već su najavili mnogi iz energetske i gospodarstvene branše, političari, ruski veleposlanik u Hrvatskoj, brojni konzuli i drugi.

Organizator Anđelko Milardović iz Instituta za europske i globalizacijske studije objašnjava zašto je odlučio stručno okupljanje ovakvog kalibra dovesti u grad pod Marjanom.

- Smatram da se ne mora baš sve održavati u Zagrebu i da Split ima velik potencijal za organizaciju ovakvih događanja i u budućnosti. Moj je cilj da ovo bude prvi u nizu energetskih foruma koji će se u budućnosti tradicionalno održavati u Splitu koji po tome može postati prepoznatljiv - istaknuo je Anđelko Milardović i dodao:

- Vjerujem da bi se na Forumu mogla otvoriti i raspraviti mnoga strateška i razvojna energetska pitanja na relaciji EU – Rusija i potaknuti, odnosno stvoriti preduvjete za dijalog. Naravno, u svemu tome treba vidjeti i kako se to reflektira na nas. 

Ukupno će biti održana tri panela:
1) Europa, globalni trendovi i izazovi u energetici u 21. stoljeću
2) Stanje sektora energetike u Jugoistočnoj Europi
3) Mogućnosti investiranja i poslovanja u Republici Hrvatskoj u području energetike

Forum se održava uz potporu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Mira Kovača, uz pokroviteljstvo potpredsjednice Vlade RH i ministrice vanjskih i europskih poslova RH Marije Pejčinović-Burić, pokroviteljstvo Ministarstva zaštite okoliša i energetike, te uz potporu Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

U pozdravnom govoru nazočnima će se obratiti predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Miro Kovač, pomoćnik ministrice vanjskih poslova Joseph Gene Petrić, državni tajnik za energetiku Ivo Milatić, župan Blaženko Boban, veleposlanik Ruske federacije Anvar Azimov te politolog i organizator događaja Anđelko Milardović.

Sponzori događaja su tvrtke INA i Plinacro, dok su donatori Foruma Hrvatska elektroprivreda, Hrvatska gospodarska komora i Naftna industrija Srbije.

Svi zainteresirani o Forumu mogu saznati više ili se prijaviti za sudjelovanje na službenoj internetskoj stranici.

Vaša reakcija na temu