Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Olgazeren from Pixabay RECEPT Bezglutenske tortilje

RECEPT Bezglutenske tortilje

Jednostavno se pripremaju

Bezglutensku prehranu moraju birati oni koji su intolerantni na taj protein. No, u posljednje vrijeme bezglutenska hrana postala je popularna među širokim masama. Iako se ne preporučuje izbjegavati gluten ukoliko nemate celijakiju, s vremena na vrijeme u nekim namirnicama možete ga izbjeći. 

Donosimo vam recept za bezglutenske tortilje u kojima ne morate koristiti skupo bezglutensko brašno, nego kukuruzno.

Potrebno vam je (za 15 tortilja)

250 g kukuruznog brašna

3 decilitra mlake vode

Žličica soli

Priprema

Pomiješajte brašno i sol te pomalo dodajite vodu neprekidno miješajući. Tijesto mora ispasti mekano, pa ako vidite da je pretvrdo, dodajte još malo vode. Podijelite na 15 kuglica i razvaljajte tortilje. Pecite ih na suhoj zagrijanoj tavi sa svake strane po jednu minutu.

Vaša reakcija na temu