Jednostavni za pripremu i meki, ovi muffini od jagoda idealan su zalogaji za doručak, a možeš ih poslužiti i kao brzi i lagani desert...
Polako se zahuktava sezona jagoda, i bila bi šteta to ne iskoristiti! Ako ništa drugo, uvijek će ti prijati ovi odlični muffini od jagoda Ovaj recept veoma je jednostavan i sadržava samo dobro poznate sastojke.
Desetak minuta bit će ti potrebno da sve pripremiš te staviš u pećnicu, a nakon što se ispeku trebat će ti malo strpljenja da dočekaš da se ohlade... No isplatit će se, piše Miss Gastro.
Sastojci
oštro brašno 180 g
šećer kristal 150 g
sol 0,50 žličica
prašak za pecivo 2 žličica
suncokretovo ulje 80 ml
jaje 1 kom
mlijeko 120 ml
jagode 180 g
šećer u prahu 120 g
mlijeko 2 žličica
Postupak
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. U svaki kalup za muffine stavi po jednu papirnatu košaricu za muffine.
U zdjeli pomiješaj brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Stavi na stranu.
Pjenasto izmiksaj jaje pa mu dodaj ulje i mlijeko. Potom kuhačom umiješaj pripremljenu smjesu brašna. Na kraju dodaj jagode i lagano promiješaj.
Ulij tijesto u kalupe za muffine. Peci 20-ak minuta pa provjeri čačkalicom jesu li pečeni. Ostavi muffine da se ohlade prije nego ih izvadiš iz kalupa.
U zdjelici pomiješaj šećer u prahu i mlijeko dok grudice ne nestanu. Kad se muffini ohlade, prošaraj ih šećernom glazurom.