Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Punjene paprike

RECEPT Punjene paprike

Prava 'ljetna' spiza

Dani su sve topliji, pa se uobičajeno sa sarmi prebacujemo na punjene paprike. Koliko god priprema ovog jela izgledala zahtjevna, uistinu je jednostavna.

Potrebno je 

8 srednje velikih svježih paprika

700 grama mljevenog mesa

1 jaje

1 kapula

3 režnja češnjaka

malo narezanog peršina

4 žlice ulja

400 ml pasirane rajčice

300 ml vode

100 g riže

žlica brašna ili gustina

sol, papar, Vegeta (ako je koristite), slatka mljevena paprika (dimljena je još bolja)

Priprema

Paprikama odrežite vrh i izdubite iz pažljivo da ne probijete potom ih isperite i ocijedite.

Meso pomiješajte s jajem, nasjeckanom kapulom, lukom, peršinom, začinima i rižom. Kada izjednačite smjesu njom napunite paprike. 

Paprike kratko popecite na ulju, dodajte pasiranu rajčicu i vodu. Kuhajte na laganoj vatri oko 45 - 50 minuta. 

Potkraj kuhanja u malo vode zamutite žlicu brašna ili gustina te dodajte skuhanim paprikama, da im se toć zagusti. 

Potom ih poslužite s nekim od priloga. Odlične su s pire krumpirom.

Vaša reakcija na temu