Dani su sve topliji, pa se uobičajeno sa sarmi prebacujemo na punjene paprike. Koliko god priprema ovog jela izgledala zahtjevna, uistinu je jednostavna.
Potrebno je
8 srednje velikih svježih paprika
700 grama mljevenog mesa
1 jaje
1 kapula
3 režnja češnjaka
malo narezanog peršina
4 žlice ulja
400 ml pasirane rajčice
300 ml vode
100 g riže
žlica brašna ili gustina
sol, papar, Vegeta (ako je koristite), slatka mljevena paprika (dimljena je još bolja)
Priprema
Paprikama odrežite vrh i izdubite iz pažljivo da ne probijete potom ih isperite i ocijedite.
Meso pomiješajte s jajem, nasjeckanom kapulom, lukom, peršinom, začinima i rižom. Kada izjednačite smjesu njom napunite paprike.
Paprike kratko popecite na ulju, dodajte pasiranu rajčicu i vodu. Kuhajte na laganoj vatri oko 45 - 50 minuta.
Potkraj kuhanja u malo vode zamutite žlicu brašna ili gustina te dodajte skuhanim paprikama, da im se toć zagusti.
Potom ih poslužite s nekim od priloga. Odlične su s pire krumpirom.