Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Torta s jagodama i kremom od kokosa

RECEPT Torta s jagodama i kremom od kokosa

Savršeno kremasta

Ova iznimno mekana torta s jagodama i kokosom sadrži posebno kremast nadjev od krem sira i kokosa, a ukrašena je svježim jagodama. Za Miss Gastro je ovo savršen proljetni desert, ali i slatki i doručak.

Ako do sada niste otkrili kombinaciju kokosa i jagoda onda stvarno ne znate što propuštate. Ova torta s jagodama i kokosom miriše na proljeće i osvojit će ti srce - na prvu žličicu. Iako se čini da je priprema komplicirana, zapravo je vrlo jednostavna ako slijedite jednostavne upute. 

Svojim svježim i maštovitim okusima ova torta s jagodama i kokosom spaja želju za svježim desertom, pripremljenim sa sezonskim voćem, s užitkom slatkiša tek izvađenog iz pećnice, koji je spreman pružiti veliko zadovoljstvo i sladak početak dana. 

Sastojci

oštro brašno 300 g

šećer kristal 50 g

maslac 145 g

kokosovo mlijeko 430 ml

šećer kristal 220 g

gustin (kukuruzni škrob) 50 g

maslac 80 g

sok od limete 125 ml

korica limete 2 žlica

žumanjak 6 kom

jagode 500 g

korica limete 2 žlica

sok od limete 2 žlica

šećer kristal 50 g

vrhnje za šlag 500 ml

Postupak

Stavi u posudu jagode, sok i koru od limete te šećer. Pomiješaj i ostavi da se marinira.

Pomiješaj brašno, šećer i maslac te prstima izradi mrvice. Postupno dodaj 80 ml vode te mijesi dok tijesto ne postane kompaktno. Omotaj tijesto folijom te stavi na 30 minuta u hladnjak.

Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Izvaljaj tijesto na debljinu od 5 mm te njime obloži namašćeni kalup (promjera 23 cm) i rubove. Probodi tijesto više puta vilicom, prekrij papirom za pečenje i stavi 'utege' (npr. zrna graha) za pečenje naslijepo.

Peci 20 minuta, a potom ukloni papir i 'utege' te peci još 10-15 minuta. Izvadi pečenu koru iz pećnice te ostavi da se ohladi.

Zagrij u loncu 250 ml kokosova mlijeka i šećer te miješaj dok se šećer ne rastopi. U preostalom mlijeku razmuti škrob te uz stalno miješanje ulij u vruće mlijeko. Smanji vatru, dodaj maslac te snažno miješaj dok se maslac ne rastopi a mlijeko zgusne

Dodaj sok i koru od limete te žumanjak, a potom kuhaj uz stalno miješanje 8-10 minuta na laganoj vatri. Premaži biskvit kremom te ostavi 2-3 sata u hladnjaku. Ukrasi tortu i posluži.

Vaša reakcija na temu