Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U subotu na Pazaru kuhaju Hrvoje Zirojević i Marko Đurašević

U subotu na Pazaru kuhaju Hrvoje Zirojević i Marko Đurašević

Neki od najboljih domaćih chefova pripremaju jela Splićanima

PLACe market definitivno je najuzbudljiviji domaći street food projekt, a o osvojio je srca  i trbuhe apsolutno svih - i Zagrepčana i Splićana i brojnih turista u ta dva grada. Već i vrapci na grani znaju da petkom jedemo na placu, a sada i subotom na Pazaru.

Što se kuha na Dolcu već više-manje svi znaju, osim što od ovog petka možete uživati u jednom od najpoznatijih svjetskih sendviča - Cubana,  a u nastavku doznajte detaljnije što će se ovu subotu kuhati na splitskom Pazaru.

Nakon petka od 18 sati na Dolcu gdje će Zagrepčani uživati u brojnim delicijama i super atmosferi, ovaj projekt seli u Split gdje će u subotu na Pazaru od 16.30 sati kuhati neki od najboljih domaćih chefova.

Velikan domaće gastro scene, chef Hrvoje Zirojević iz splitskog Dvora tako će pripremati svoje punjene paprike, a ekipa iz Zrna soli na čelu s chefovima Markom Đuraševićem i Branimirom Prnjakom koja je prošlu subotu sve rasprodala u rekordnom roku te na licu mjesta izmišljala nova jela ovu će subotu pripremati upravo to jelo, Bao ban sa sumatranskom junetinom i kimchijem te tjesteninu cacio e pepe.

Splitski Artičok i chef Stipe Šušnjara osmislili su savršeno street food jelo - hot dog s kobasicom od mola, a pripremaju i pečeni artičok u umaku od boba, novootvorena splitska senzacija - Pigeria Gudin koja se i inače nalazi na splitskom Pazaru pripremat će svinjsku bajaderu i Iberico burger, a bistro Ka doma na Pazar donosi tingul u street food obliku pohane kugle te štrudl od kozica i paradižot. Tu je i i novotvoreni bistro Hoba koji će pripremati fritule od hobotnice, burger s polpetom od hobotnice te savur skuše, a chefica Gordana Milaković za svoj bistro Missy B priprema Bomba beef foccaciu, pileću rolicu Miss Koko te savršene churrose u umaku od pistachija.

Omiljena splitska go-to lokacija za najbolju tortillu koju možete zamisliti, a koja je svojim gostovanjem u Zagrebu osvojila i Zagrepčane, Sexy cow donosi svoju signature tortillu s rampsteakom, a za slatko i knedle s nebrojeno mnogo okusa su zadužene Ferdinand knedle.

Ono što će razveseliti brojne Zagrepčane je jedan novitet i iznenađenje, a to je da će s vremena na vrijeme upravo ovi splitski ugostitelji gostovati i na zagrebačkom PLACe marketu petkom.

Vaša reakcija na temu