Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRVI BARBER SHOP U DALMACIJI: 'Ritual' nudi šišanje, brijanje, čašicu pive i biljar, Splićani dobili mjesto iz nekog drugog vremena!

PRVI BARBER SHOP U DALMACIJI: 'Ritual' nudi šišanje, brijanje, čašicu pive i biljar, Splićani dobili mjesto iz nekog drugog vremena!

Nedjeljko Lešina i Ante Šolić svečano su u subotu otvorili pravu mušku oazu

Prije nekoliko godina, nas dva prijatelja iz srednje škole odlučili smo zajedno otvoriti muški frizerski salon i pokušati živjeti od rada svojih ruku. Dugo smo tražili prikladnu lokaciju, kupovali komad po komad frizerskog namještaja i spremali ga u garažu, vjerujući kako će jednog dana zasjesti u našem salonu - pričaju nam Ante Šolić i Nedjeljko Lešina koji su prije pet godina otvorili frizerski salon 'Ritual'.

U svega 13 kvadrata gradili su svoje ime, privukli brojne mušterije, uključujući i zvučna imena iz javnog života. Iskreno, pomalo naivno, poželjeli su da jednog dana imaju vlastitu brijačnicu. Sada im se ostvario san te su svečano otvorili prvi barber shop u Dalmaciji, kod pothodnika na Splitu 3, točnije u Krstarici.

- Ponosni smo na ono što radimo sa svojim rukama. Dijelimo strast prema zanatu i naporan rad. Nije nam cilj biti najbolji, nego svojim klijentima pružiti najbolje. Mi smo novi val brijača koji donosi atmosferu starih brijačnica, ali i neke zanimljive novosti. Kada uđete u naš barber shop uočit ćete kako je uređen ručno izrađenim retro detaljima i komadima namještaja koji su pomno izabrani da vas vrate u doba kada je brijačnica bila muška oaza, mjesto opuštanja, druženja i zabave - pričaju nam ponosno momci i dodaju:

- Kad sjednete u naš 'dnevni boravak', pogled vam pada na vespu iz 50-ih godina i zaista imate osjećaj da ste u nekom drugom vremenu. Tu je i šank koji je neizostavni dio svakog pravog muškog druženja pa tako svojim klijentima nudimo besplatnu kavu ili pivo. I to ne bilo koje pivo, nego 'Ritual' - pivo napravljeno samo za barber shop 'Ritual'.

Ono što će vjerujemo mnoge ostaviti bez daha je veličina i retro vintage samog prostora koji sadrži i biljarski stol kako bi se muškarci zaista družili i zabavljali uz času pive.

- Ovo je mjesto na kojem će te dobiti pravu mušku frizuru, bilo sa slike ili iz glave. Ovo je mjesto gdje možete urediti svoju bradu i brkove onako kako poželite ili po savjetu stručnog tima - pričaju nam Ante i Nedjeljko prisjećajući se kako je brijačnica nekada bila mjesto gdje su se susretali momci iz kvarta, šalili se, tračali, pričali o sportu uz čašu pive.

- Danas svi jurimo, nemamo vremena, živimo stresno i užurbano pa je bilo i vrijeme da muškarci pod Marjanom dobiju mjesto gdje mogu na trenutak pobjeći od svakodnevice. U šali kažemo da je ovo muška zona, a boljim polovicama savjetujemo da odu u kupovinu i 'pokupe' svog muškarca koji dobro izgleda i još bolje miriše - kroz smijeh će ovaj dvojac.

Vaša reakcija na temu