Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Čoko mousse s borovnicama
Slatki život Piše: Anastazija Makjanić

Čoko mousse s borovnicama

Anastazija Makjanić s nama dijeli svoja kulinarska iskustva

Evo jedne savršene čokoladne kreme u kombinaciji sa svježim borovnicama.

Sastojci:

200 g tamne čokolade (min. 70% kakaa)

5 jaja

100 g šećera

2 vrećice vanilin šećera

125 ml slatkog vrhnja

prstohvat soli

200 g svježih borovnica

Postupak:

Čokoladu izlomite na sitne komadiće i otopite je na pari.

Jaja odvojite u dvije posude pa bjelanjke umutite s prstohvatom soli i 80 g šećera u čvrsti snijeg (šećer dodajite postepeno žličicu po žlicu).

Nakon što ste izradili čvrsti snijeg od bjelanjaka, isto tako umutite čvrsto i slatko vrhnje.

Žumanjke pomiješajte s 2 žlice vruće vode i ostatkom šećera u koje ste odmah stavili i vanilin šećer. Miješajte na pari dok se šećer ne otopi, 4-5 minuta, da smjesa postane kremasto gusta.

Posudu sa žumanjcima skinite s vatre i dodajte joj otopljenu čokoladu. Miješajte lagano s pjenjačom da se smjesa sjedini u jednoličnu kremu.

Slatko vrhnje lagano umiješajte u smjesu, a zatim i snijeg od bjelanjaka. Na kraju umiješajte svježe borovnice i dekorirajte po želji.

Ostavite u hladnjaku na minimalno 4-5 sati, a onda uživajte u božanstvenom okusu čokolade!

Dobar tek!

Vaša reakcija na temu