Evo jedne savršene čokoladne kreme u kombinaciji sa svježim borovnicama.
Sastojci:
200 g tamne čokolade (min. 70% kakaa)
5 jaja
100 g šećera
2 vrećice vanilin šećera
125 ml slatkog vrhnja
prstohvat soli
200 g svježih borovnica
Postupak:
Čokoladu izlomite na sitne komadiće i otopite je na pari.
Jaja odvojite u dvije posude pa bjelanjke umutite s prstohvatom soli i 80 g šećera u čvrsti snijeg (šećer dodajite postepeno žličicu po žlicu).
Nakon što ste izradili čvrsti snijeg od bjelanjaka, isto tako umutite čvrsto i slatko vrhnje.
Žumanjke pomiješajte s 2 žlice vruće vode i ostatkom šećera u koje ste odmah stavili i vanilin šećer. Miješajte na pari dok se šećer ne otopi, 4-5 minuta, da smjesa postane kremasto gusta.
Posudu sa žumanjcima skinite s vatre i dodajte joj otopljenu čokoladu. Miješajte lagano s pjenjačom da se smjesa sjedini u jednoličnu kremu.
Slatko vrhnje lagano umiješajte u smjesu, a zatim i snijeg od bjelanjaka. Na kraju umiješajte svježe borovnice i dekorirajte po želji.
Ostavite u hladnjaku na minimalno 4-5 sati, a onda uživajte u božanstvenom okusu čokolade!
Dobar tek!