FOTOGALERIJA: Jelena Rozga predstavlja kolekciju nakita načinjenog od meteorita pronađenog na obroncima Himalaja

FOTOGALERIJA: Jelena Rozga predstavlja kolekciju nakita načinjenog od meteorita pronađenog na obroncima Himalaja

Mediteranski institut za istraživanje života domaćin je i partner izložbi 'Gdje Svemir dotiče Zemlju'

Izložba 'Gdje Svemir dotiče Zemlju' limitirane kolekcije nakita umjetničke radionice Elkana, umjetnika Feđe Aarona Bučića, koju ekskluzivno predstavlja Jelena Rozga, svečano će se otvoriti danas u 19 sati u Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu.

Iznimna je to kolekcija nakita načinjena od meteorita pronađenog na obroncima Himalaja, na području Nepala. Taj meteorit je iskonsko srce ove kolekcije nakita, a obrubljen je srebrom u mokume izvedbi i s 24-karatnom pozlatom.

Mediteranski institut za istraživanje života domaćin je i partner ovoj izložbi. MedILS je mjesto slobode za kreativnost i inovacije, u znanosti, umjetnosti i životu i prirodan je odabir izložbi koja donosi svemir u estetskoj formi. Izložba je dio MedILS-ovog programa pod nazivom 'MedILS Splitu' kroz koji će oni koji vole Split, znanost i umjetnost zajedno učiti i stvarati pod suncem i zvijezdama. 

Za umjetničku radionicu Elkana, dodajmo, nikada nije riječ samo o nakitu, niti samo o umjetnosti. Ono što ih pokreće jest esencija života. U središtu stvaranja su ekskluzivni, iznimno rijetki, moćni materijali - poput meteorita i 2000 godina starih arheoloških nalaza. Putuju svijetom, uče o umjetničkim tehnikama i kulturama, surađuju s majstorima izrade nakita. Rezultat su unikatni, visokokvalitetni ručno rađeni komadi nakita, uvijek u limitiranim edicijama.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare