Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić FOTOGALERIJA Feđa Aaron Bučić: Jelena Rozga je nebeska vila!

FOTOGALERIJA Feđa Aaron Bučić: Jelena Rozga je nebeska vila!

Na otvaranje izložbe 'Gdje Svemir dotiče Zemlju' došli su Huljići, Danijela Martinović, Robert Kurbaša...

U Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu u srijedu navečer je otvorena izložba 'Gdje Svemir dotiče Zemlju' limitirane kolekcije nakita umjetničke radionice Elkana. Umjetnik i autor izložbe Feđa Aaron Bučić izabrao je Jelenu Rozgu za zaštitno lice svoje nove kolekcije koja je okupila brojna poznata imena poput Danijele Martinović, Roberta Kurbaše, Mirte Šurjak, Ivana, Vjekoslave i Tonča Huljića...

- Riječ je o limitiranoj kolekciji jer je načinjena od meteorita pronađenog na obroncima Himalaja, na području Nepala. Taj meteorit je iskonsko srce ove kolekcije, a obrubljen je srebrom u mokume izvedbi i s 24-karatnom pozlatom. Smisao izložbe bio je da se ljudima pruži jedan doticaj s putnicima Svemira koji u sebi nemaju prefiks niti boli, niti boli unutar emocionalnih stanja. Svaka duša na našoj zemlji ima ulogu da širi dobro, stvara dobro i nastoji imati osmijeh na licu. Ti meteoriti, nastali prije 4,6 milijardi godina, dolaze u naše ruke kao svemirski putnici kao jedna tabula rasa da mi u njima upišemo ono iz našega srca i to je bio smisao naše izložbe - kazao je Feđa Aaron Bučić.

Otkrio je i zašto je odabrao splitsku pjevačicu za svoje zaštitno lice.

- Jelenu poznajem od djetinjstva i fascinantan je bio dodir naših duša jer je ono transparentno i fluidno biće koje je samo rastući kroz ovo vrijeme i prostor postalo nebeska vila. Ako je ona nebeska vila, onda je idealna za zaštitno live kolekcije.

Jelena Rozga je, pak, rekla da iznimno bliskim doživljava novu kolekciju od meteorita zbog plesa Svemira i Zemlje koju vidi u tom nakitu.

- A i zato što se elegantnom formom ističe nevjerojatna snaga i moćna poruka koju nakit nosi. Moj komad meteorita je moj osobni komadić Svemira, moja energija i moja priča - kazala nam je Jelena Rozga i dodala:

- Svake godine Feđina kolekcija sve mi je ljepša, a ova posebna jer se vodim izrekom 'manje je više'. Naše prijateljstvo je jednako lijepo kao i ova suradnja, za mene je bio užitak, a ne posao. Feđa je moj divan prijatelj i veliki oslonac u mom životu, čestitam mu na još jednoj prekrasnoj kolekciji.

Danijela Martinović je za sebe rekla da je atipična žena.

- Nikada nisam padala na neki klišej od nakita, radije ću nositi bižuteriju nego nešto što se očekuje. Feđa ima nakit koji priča najposebniju priču i zaista je jedinstven - kazala je.

Mediteranski institut za istraživanje života, dodajmo, domaćin je i partner ovoj izložbi. 

Vaša reakcija na temu