INSTAGRAM ZVIJEZDE Silvia Dvornik: Redovito mi prijateljice šalju svoje muževe da im pomognem u shoppingu

INSTAGRAM ZVIJEZDE Silvia Dvornik: Redovito mi prijateljice šalju svoje muževe da im pomognem u shoppingu

Njen profil prati preko 9000 ljudi, a hobi joj je postao posao - službena je stilistica City Centera one

Silvia Dvornik je druga sugovornica u našem serijalu u kojem predstavljamo osobe s najpopularnijim Instagram profilima. Naziv njenog profila 'shopping_sa_stilistom' dobro opisuje ovu Splićanku koja se iz čistog hobija počela baviti modom, iako je ekonomistica po struci.  

- Krug prijatelja bile su osobe iz javnog života pa su me često znali pitati za neke modne savjete. Stilisti tada još nisu bili razvikani kao što su danas, pa sam im pomagala prilikom odabira garderobe za njihove nastupe. City Centar je tada trebao stilista za modnu reviju, a pozvali su me na prijedlog moje prijateljice Marijane Batinić. Dobro sam se snašla, a nakon par mjeseci uslijedio je poziv da postanem njihova službena stilistica, što sam odmah prihvatila. Na kraju je moja igra postala moj posao od kojeg danas živim.

Što je točno u opisu tvog posla?

- Moj posao je vezan za pomoć ljudima prilikom kupnje. Oni kupuju uz pomoć stilista, usluga je besplatna, a prijave su preko maila. U dva sata pomognem im obnoviti garderobu ili izabrati nešto konkretno za neku prigodu za koju se trebaju odjenuti. Danas već imam stalne klijente, posao je zanimljiv, dinamičan i baš uživam. Posao mi se proširio, tako sada imam svoj studio i fotografa s kojim radim sve što je trgovinama potrebno za njihove promotivne radnje.

Jesi li bilo nekih čudnih zahtjeva klijenata?

- Ljudi većinom kupuju istu odjeću, ne radim im makeovere, ali im pomažem pronaći ono što njihovoj figuri najviše pristaje, pa da naprave mali odmak od njihove ustaljene garderobe. Imala sam drugačije situacije, primjerice jednom mi se za shopping prijavila cijela obitelj, mama, tata, kćer i sin, išli su na vjenčanje pa sam ih sve redom obukla. Prvo su bili tata i sin, muškarci su jako jednostavna bića po pitanju odijevanja, a onda sam ostatak vremena posvetila ženskom dijelu obitelji. Spomenula bih svoju stalnu klijenticu, ona je slijepa osoba i posebno mi je drago odraditi shopping s njom. Prvi put kada me je nazvala bilo mi je čudno izabrati odjeću nekome koju tu robu ne može vidjeti, a danas već znam što ona želi i uvijek kada me nazove veselim se tom danu jer se radi o jako vedroj i pozitivnoj osobi.

Slušaju li savjete Splićani?

- Slušaju jer nema smisla prijaviti se na shopping sa stilistom pa ga ništa ne poslušati. Na početku su čak i moji prijatelji ismijavali moj posao jer su ga vezivali za neke čudne ljude, a danas mi redovito prijateljice šalju svoje muževe da im pomognem u shoppingu. Imaju povjerenja u mene i lakše im je poslati ih meni nego se s njima mučiti satima u trgovačkom centru ha, ha.

Instagram profil dobro opisuje ono čime se baviš…

- Koristim ga isključivo zbog posla, profil sam otvorila prije dvije godine, a prati me oko devet tisuća ljudi. S obzirom na to da je moj posao pratiti trendove u modi, Instagram je dobar jer je on prozor u svijet, ako ga se tako koristi. Na društvenim mrežama možemo vidjeti različite modne i gastro delicije, putovanja, interijere... Ako ga doziraš koliko je potrebno, on je izvanredan. Ima Instagram i svoje mane, majka sam pa gledam neke stvari drugačije. Postavljaju se kultovi ličnosti i nameće se kako bi se trebalo ponašati i izgledati, pogotovo je to zastupljeno kod žena. To nije dobro jer na milijune adolescenata postaju depresivni pod utjecajem tih, nazovimo ih, 'uzora'. Instagram je jedna velika prevara jer su to fotografije i nisu stvarnost.

Koliko dnevno provodiš na Instagramu?

- Ovisi, ponekad više, a nekad manje. Najviše ga koristim za 'ubiti' vrijeme, kada sam u nekim čekaonicama, kod doktora, u banci i slično. Više volim od Instagrama pogledati dobar film, pročitati knjigu ili družiti se s prijateljima.

Koga ti pratiš?

- Osim svojih prijatelja pratim modne stranice, a kako sam sada u uređenju stana, volim pogledati stranice koje pišu savjete o uređenju interijera. Veliki sam gurman, tako da pratim gastro stranice, kao i one koji pišu o putovanjima. Pratim razne javne osobe koje su mi zanimljive, kao i blogere koje pišu o temama koje me zanimaju.

Surađuješ s brojnim poznatima, tko je modno najmanje zahtjevan?

- Meni su svi klijenti jednaki. Danas nije teško pronaći nešto što će ti odgovarati jer je sve dostupno, ali od kopiranja bez vlastitog pečata nema ništa. Izazov su mi osobe koje nisu modno osviještene pa su nakon savjeta zadovoljni svojim novim lookom. Na tom tragu radit ćemo fotograf Ivan Gudić i ja makeovere poznatih Splićana koje su zagrebački modni gurui popljuvali. Pokušat ćemo iz njih izvući najbolje.

Kako se snalaziš ispred kamere u ulozi modela?

- S obzirom na to da je moja sestra fotograf, većinom njoj poziram što mi je poseban gušt. Kada je ona iza kamere, nema straha.

Što će se nositi ove jeseni?

- Jesen i zimu će obilježiti čipka kod finijih komada, ona je uvijek trendi, moda 70-ih je opet aktualna, kožne jakne, jeans, veliki bućkuriš svega.

Kako bi opisala svoj stil?

- Moj stil je ovisan o prigodi. Ako nije posebna prigoda već je dnevni đir onda su to patike, majica i hlače, nešto jednostavno. Ako moram izdvojiti jedan komad, onda su to omiljene haljine.

Modni savjet za kraj razgovora…

- Moda i stil dolaze s godinama, zvučim kao svoja mama, ali jednostavno kako ideš zreliji dobivaš samopouzdanje, sada mi nije važno što će tko reći. Savjetovala bih svima da ne slijede slijepo trendove, oni su tu zbog modne industrije. Cure koje slijepo prate trendove izgledaju kao klaunovi, modne karikature. Kada se osjećaš ugodno u onome što nosiš onda i zračiš, to je pravilo broj jedan u mojoj modnoj filozofiji.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare