Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INSTAGRAM ZVIJEZDE Horvat Čagalj: Važno je ostati realan i iskoristiti tih pet minuta slave

INSTAGRAM ZVIJEZDE Horvat Čagalj: Važno je ostati realan i iskoristiti tih pet minuta slave

Previše vremena provodim na Instagramu, strah bi me bilo da netko mjeri koliko sati dnevno

Horvat Čagalj, poznat po svom sudjelovanju u reality showu 'Big Brother', na Instagramu je prava zvijezda. Ovog pravnika po struci, koji se trenutačno bavi modnim poslovima, prati preko 16 tisuća ljudi, a njegov profil pun je fotografija modnih kombinacija, kao i gradova koje je posjetio.

- Nakon Velikog brata život mi se dosta promijenio, a to se najviše osjetilo prve dvije godine nakon showa. Malo imaš vremena za sebe, svi te razvlače na sve strane. U početku jako prija ta pažnja, slava i interes medija, ali nakon nekog vremena shvatiš da moraš ostati realan i iskoristiti tih pet minuta slave za nešto konkretno što te zanima i čime se želiš baviti. Sigurno bih ponovio to iskustvo jer sam upoznao predivne ljude i dobio prijatelje za cijeli život, a isto tako me zanima i raditi u produkciji nekog takvog projekta jer sam ljubitelj tog formata programa.

Čime se danas bavite?

- Iako sam pravnik po struci, bavio sam se dizajnom, a trenutačno sam agent za luksuzne brendove sunčanih naočala, kao što su Dita, Victoria Beckham, Cutler & Gross, za istočnu Europu.

Velik broj ljudi prati Vaše objave na Instagramu.

- Broj pratitelja je oko 16.400, šteta što nije bilo Instagrama kad je bio Big Brother, ha, ha...

Koja Vam je omiljena fotografija na profilu i što najčešće objavljujete?

- Jako mi je teško izabrati najdražu fotografiju jer me svaka podsjeća na određeni trenutak, neko putovanje i drage mi ljude. Pokušavam izabrati jednu, ali mi baš ne ide. Svaka na kojoj sam sa svojim psom mi je posebno draga.

Koga najčešće 'gnjavite' da Vas fotografira?

- Najčešće prijatelje maltretiram da me slikaju, ali imam i dosta profesionalnih fotografija nastalih u suradnji s nekim brendovima, magazinima ili kozmetičkim proizvodima. Jako je lijepo imati profesionalne fotografije dobrih fotografa, iako to nije presudno za dobar Instagram profil.

Selfieji?

- Nisam baš ljubitelj selfieja, više volim streetstyle fotografije, a po lajkovima mislim da i moji pratitelji najviše to vole.

Čime ste privukli ljude na svoj profil?

- Stvarno se potrudim oko svake fotografije, ali tako da se dobije realni uvid kakav život vodim i koji su mi interesi. Naravno, tu je uvijek prisutna moda kao moja velika ljubav.

Koliko često objavljujete fotografije?

- Idealno bi bilo objavljivati jednu dnevno. Meni se nekad dogodi da nemam inspiraciju, pa dobro dođu slike iz arhive, ali kad sam na putovanjima tada objavim i nekoliko fotografija u jednom danu.

Koristite li neke alate za obradu fotografija?

- Volim kada je fotografija čista i kad je dobro svjetlo, tako da više vremena provedem u pripremi za fotografiju nego u njenoj obradi, ali svakako je malo obradim da se održi nekakav standard i sličan ton na mom zidu.

Koristite li neku drugu društvenu mrežu?

- Na Facebooku imam privatni profil, a postoji i službena stranica HorvatCagaljTeam koju su napravili fanovi za vrijeme Big Brothera u kojoj sam dodan kao jedan od admina.

Koliko vremena provodite na društvenim mrežama?

- Definitivno provodim previše vremena na Instagramu, strah bi me bilo da netko mjeri koliko sati dnevno. Tješim se da je to u poslovne svrhe, ha, ha...

Je li Instagram onda poslovna svrha ili...?

- Instagram mi je u početku bio samo društvena mreža na kojoj sam bio iz vlastitog gušta, i dalje mi je to užitak, ali sam posljednje dvije godine ostvario puno poslovnih suradnji s jako dobrim klijentima i od tada mi služi kao poslovna platforma. Upravo zbog toga moram pripaziti na svoje objave ne ugrožavajući postojeće suradnje, ali i da mi ne zatvore vrata za neke buduće poslove.

Koga Vi pratite?

- Sve svoje prijatelje, modne blogere, ljude koji imaju zanimljive profile, ali i dosta praktičnih stranica za uređenje prostora, brendove odjeće, kozmetike...

Muškarcima je većinom 'tlaka' birati sebi modne kombinacije. Kakav biste im savjet dali?

- Ako već nemate volje, želje ili stila, onda se najbolje držati provjerenih kombinacija i imati par klasičnih komada. To bi bili dobar jeans, kožna jakna, bijela košulja i sat. Onda to nadograđivati s par sezonskih trendy komada.

Omiljena kombinacija?

- Bomber jakna, skinny jeans, Oxford čizme i vunena kapa.

Koristite li neke beauty tretmane?

- Uvijek koristim dobar tonik za lice 'Biologique' i hidratantnu kremu 'Estee Lauder', 'LaMer', 'Khiels' i slično... S vremena na vrijeme stavljam maske za lice 'GlamGlow' i odem na masažu lica kada osjetim da mi je potrebno.

Koje će kombinacije biti hit predstojeće hladne dane?

- Moja omiljena kombinacija će sigurno imati jeans, bilo što od kašmira, bijelu majicu i udobne patike.

Gdje pronalazite modne inspiracije?

- Inspiracija mi je najviše londonska ulična moda i nekakav pariški chic. U posljednje vrijeme mi se jako sviđa skandinavski modni identitet, volim njihov streetstyle kao novi na modnoj sceni.

Modni detalj bez kojeg ne možete zamisliti svoju garderobu?

- Obožavam vunene šalove, njih nikad dosta.

Tko je po Vašem mišljenju dobro odjeven Hrvat ili Hrvatica?

- Jako mi se sviđa stil Tanje Dragović i Ive Balaban, a od Hrvata mislim da najveći spektar jako dobre odjeće od dizajnerske pa do highstreet ima Marko Grubnić.

Često putujete. Koja Vam je omiljena destinacija?

- Najviše me se dojmio New York, dugo mi je bio želja koja mi se činila neostvariva i ispunio je sva moja očekivanja. Moj drugi dom je London koji uvijek zauzima posebno mjesto u mom životu.

Iduće putovanje?

- Sljedeći tjedan idem u Pariz i jako se veselim tom gradu, uvijek je kao da je prvi put.

Vaši hobiji?

- Dugo sam plesao folklor, više od 20 godina. Sada u slobodno vrijeme idem u gym, čitam knjige, gledam serije na Netflixu...

Planovi?

- Nikada ne radim dugoročne planove, trenutno sam jako zadovoljan svojom karijerom i kako napredujem, samo treba i dalje raditi na sebi i biti pozitivan pa se dobre stvari dogode same od sebe.

Za kraj, u nekoliko rečenica, tko je Horvat Čagalj?

- Jako je teško opisati sebe, ali pokušat ću u par riječi: pozitivan, hedonist, esteta, globetrotter. Volim uživati u malim stvarima i gledam svijet kroz neke svoje naočale bez pesimizma, loših namjera i lažnih
odnosa.

Vaša reakcija na temu