INSTAGRAM ZVIJEZDE Mario Podrug: Zavirite u moj imaginarni svijet

INSTAGRAM ZVIJEZDE Mario Podrug: Zavirite u moj imaginarni svijet

Objavljujem samo fotografije manipulacije, a planiram diplomirati za grafičkog dizajnera

Mario Podrug, 17-godišnji Solinjanin, učenik je trećeg razreda Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju. Na svom Instagram profilu (theartsofmario) svojim grafičkim dizajnom i vizualnim kreiranjem osvojio je virtualnu javnost.

- Prije četiri godine otkrio sam program Adobe Photoshop u kojem i danas radim. Što sam više radio u njemu, više se stvarala ljubav prema grafičkom dizajnu. Roditelji me podržavaju u ovome što radim, kao i prijatelji, cura, a neki ljudi kažu da san lud - priča nam Mario koji kaže kako nema posebnu inspiraciju za svoje radove.

- Ponude za suradnje skoro svakodnevno dobivam preko maila ili Instagrama. Ovakvo dizajniranje fotografija postaje polako u trendu, mnogi blogeri, pjevači i poznate osobe koriste tako 'uređene' slike.

Svoj Instagram profil napravio je prije dva mjeseca i na njemu skupio preko tri tisuće pratitelja.

- Objavljujem samo fotografije manipulacije, odnosno uređene slike. Nekada zna zalutati i neke portrait slike. U prosjeku za jednu fotografiju potrebno mi je 45 minuta. Sve ovisi o tome koliko toga moram uređivati i dodavati na fotografiju.

Mladi umjetnik smatra kako je njegov profil poseban jer nema baš puno takvih fotografija na Instagramu.

- Instagram mi je trenutno jedina promocija koja je zaista dobra. Smatram ga društvenom mrežom na kojoj možete pronaći dosta zanimljivih i inspirativnih ljudi. Pratim svoje vršnjake, stranice koje prezentiraju sjajne radove drugih fotografa i dizajnera te ljude koji me najviše podržavaju u ovome. Također, može se zaraditi bez problema, samo je potrebno dosta truda, volje i vremena - mišljenja je Mario koji je prije nekoliko dana pokrenuo i svoj YouTube kanal.

- Napravio sam video u kojem pojašnjavam kako radim svoje radove. Na društvenim mrežama provedem dobru polovicu dana. Na početku su mi grafički dizajn i vizualno kreiranje bili hobi, a sada su nešto više. Nakon srednje škole planiram diplomirati za grafičkog dizajnera koji će i dalje imati imaginarni svijet na Instagramu - zaključio je.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare