Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izvrstan sushi u Splitu od sada živi u Biberon Sushi & Baru

Izvrstan sushi u Splitu od sada živi u Biberon Sushi & Baru

Terasa koja 'miriše na ljeto' navečer se pretvara u mjesto barskog ugođaja, uzbudljive atmosfere, modernog uređenja i vrhunskog gastronomskog doživljaja

Potreba da se stol rezervira i usred tjedna, dovoljno govori o kvaliteti ponude koja se servira na platama od vulkanskog kamena u Biberon Sushi & Baru. Mogli bismo reći da je sushi trenutno vrlo popularan i da je ova trendy hrana osvojila brojna nepca diljem svijeta, ali istina je da je odlična hrana uvijek u trendu, a samo takva se servira u Biberon Sushi & Baru. Da sushi trenutno žari i pali gastro scenom vidljivo je u svim svjetskim metropolama koje imaju rastući broj restorana s ponudom azijske kuhinje. Stoga ne čudi činjenica da je i Hrvatska, prateći ove trendove, na svoju gastro binu uvrstila ovu zabavnu hranu, a golema popularnost tih restorana dokaz je da je azijska hrana itekako zaživjela na našim prostorima. 


Ipak, malo koji restoran ima ono što Biberon Sushi & Bar ima, a to je prekrasna terasa koja 'miriše na ljeto', a navečer se pretvara u mjesto barskog ugođaja, uzbudljive atmosfere, modernog uređenja i vrhunskog gastronomskog doživljaja. Ovo je mjesto koje doista živi i promovira ideju gastrotainmenta - koncepta koji predstavlja fuziju kvalitetnog obroka nakon kojeg se možete opustiti uz piće iz bogate ponude bara i uživati u cjelovitom, gotovo klupskom doživljaju tematskih večeri pod nazivom Sushi Live i Sushi Beat. Četvrtak ispunjava live svirka benda koji će nizati samo najveće hitove, a vikend atmosferu petkom i subotom užari svirka DJ-a u večeri koja nosi naziv Sushi Beat. 

Split je definitivno dobio mjesto koje može stati uz bok bilo kojem sushi restoranu u Hrvatskoj i šire, jer već sada prima samo komplimente i niže uspjehe među zahtjevnom splitskom publikom koja će nesumnjivo nastaviti prepoznavati kvalitetu koja se ovdje nudi. 

Neosporno je da popularnost sushi restorana samo raste, ali valja napomenuti kako pravi sushi majstori stasaju godinama, točnije, kaže se da treba učiti 10 godina prije no što netko postane istinski sushi majstor i upravo je takvog zbilja izazov naći. Nakon duge potrage, Biberon je svog chefa potražio izvan granica Hrvatske i nakon pomne selekcije, pronašao majstora koji je svoj zanat kalio u najpopularnijim restoranima i hotelima te stjecao iskustvo rame uz rame s istaknutim chefovima. 


Chef mora imati poseban dar, osjećaj za namirnicu i kombinaciju okusa, inovativnost i dušu koja voli to što radi - Ivan Momčilović to sve ima. Željan novih i drugačijih izazova, nošen interesom za azijsku kulturu i kuhinju, u početku je učio promatrajući, prateći i gledajući majstore sushija, da bi zatim i sam počeo 'motati prve sushi role'. Danas je ovaj simpatični sushi majstor svjestan da su pred njim još godine učenja, ali već sada prima samo pohvale i komplimente na račun svojih tvorevina. Zainteresiran za dalmatinsko podneblje nije dugo razmišljao kada mu je ponuđeno mjesto sushi majstora u Splitu te je ovaj izazov objeručke prihvatio. Kaže se da se dobar glas nadaleko čuje, a riječ da se ovdje servira 'najbolji sushi u gradu' već je napunila stolove večera, a odnedavno puni i stolove u vrijeme ručka. Ivan jednako uživa motati sushi koliko ga uživa i jesti i to je vidljivo u svakoj pori njegova kulinarskog umijeća gdje se na meniju mogu naći i izvrsna tempura, školjke, ali i carpaccio. U nastojanju da svojim gostima servira uz azijski i dalmatinski doživljaj, uskoro će se u vrijeme ručka moći kušati i njegove delicije inspirirane dalmatinskom svježom ribom i vrhunskim friško ubranim sastojcima. 

Na pitanje što mu se sviđa u životu u Splitu, odgovara da su to najviše klima i ljudi koji su otvoreni i vedri, ali uz osmijeh dodaje da su Dalmatinci zahtjevni gosti koji znaju što žele. A ovaj im mladi majstor to očito zna i servirati. Na kraju dodaje kako je svjestan da u Europi zapravo rijetko možemo naići na istinsku japansku kuhinju i kulturu te da je ovo pomalo modificirana i prilagođena varijanta zapadnjačkom stilu života i okusima podneblja. 


Na kraju priče, njegovi su gosti prepoznali izvrsnost i umijeće u njegovim jelima koji proizlaze, između ostalog i iz činjenice da ne pristaje servirati ništa manje od najboljih namirnica koje može naći. Zato se na njegovom meniju nalazi najkvalitetniji losos, tuna stiže svježa, a škampi, kozice i alge dolaze od najboljih hrvatskih dobavljača. Nema sumnje da je pred ovim sushi majstorom velika karijera, a kakve planove ima za budućnost? Kaže da ih je mnogo, ali da nam ih za sada ne može otkriti te da mu je trenutno jedini cilj – postajati sve bolji i neprestano podizati svoje umijeće na viši nivo. 

Ako je već sada na visokom nivou izvrsnosti, gdje mu je onda kraj? 

A može li je jedan restoran i bar uopće dobro funkcionirati bez jasne vizije i kvalitetnog vodstva? Svjesna da je odgovor na ovo pitanje - ne, Gabrijela Štefanić, voditeljica Biberon Sushi & Bara svakodnevno predano radi na tome da vodi ovaj brod u najboljem smjeru, a to je izazov koji je Gabrijela ambiciozno prihvatila. 

Ne treba zaboraviti da je Biberon Sushi & Bar otvoren na mjestu koje desetljećima ima svoju povijest. Ovdje se generacijama dolazilo na after work partyje, okupljalo vikendima, slavilo i izlazilo. Napokon možemo reći da se taj trend vratio na ovaj popularni kantun Splita te da je zaživio iznimnom energijom dajući mu polet da postane jedan od najozbiljnijih barova na Jadranu čija priča ne prestaje s prvim jesenskim danima nego traje tijekom čitave godine. 

Vaša reakcija na temu