Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kitcheraj Lee Babić Radosavljević vole poznate dame: 'Svaka moja torba mora imati dušu!'

Kitcheraj Lee Babić Radosavljević vole poznate dame: 'Svaka moja torba mora imati dušu!'

Posebno draga suradnja mi je bila sa Severinom, kao i s Monikom Sablić, Anom Gruicom, Marijanom Batinić, Oljom Vori, Nedom Makjanić Kunić, Zigmanom…

Zavirili smo u Kitcheraj, modni brend iza kojeg se krije Splićanka Lea Babić Radosavljević, i saznali sve o novoj ljetnoj kolekciji i budućim planovima. Đinđe iz mašte splitske dizajnerice rado nose i slavne Hrvatice, a ona nam je u razgovoru, među ostalim, otkrila i tko se sve našao u njenim kreacijama...

Kako je započela tvoja modna priča i sam brend Kitcheraj? 

- Počela je kada sam imala 15 godina. Uvijek mi je kod nakita i odjeće koje bih kupila falilo ono nešto, pa bih to sve prekrojila po svome. Malo pomalo sam sve češće počela raditi za sebe, ali i za prijateljice. Tako se razvijala moja modna priča i nastao je Kitcheraj koji djeluje već tri godine. 

Zašto si se baš odlučila za naziv Kitcheraj?

- Mama bi mi kazala da stavim više dezena i boja na sebe do podne nego ona cijeli život, a otac bi na to kazao kako izgledam kao kičeraj. Kada sam tražila koje bih ime dala, rekla sam to ili ništa, jer ne volim jednostavnost i to je ime savršeno opisivalo moj rad. 

Možeš li se prisjetiti svog prvog rada?

- Prvi rad koji sam izradila prije 16 godina bila je zelena torba puna cvijeća, ruža… Sada kada gledam nisam se puno odmakla od nekog svog stila.

Kitcheraj je u svojim početcima bio nakit. Što sve danas izrađuješ?

- Svačeg imam u ponudi, polako se širim. Od ogrlica, narukvica, obruča, haljina, torbi, majica, cipela… No, moram priznati da su mi torbe trenutačno najdraža 'djeca', guštam u izradi i neprekidna su mi inspiracija. 

Upravo torbe koje si spomenula su ovoga ljeta 'must have' komadi… 

- Torbe od slame i šarene sandale su apsolutni hit. Dosta dizajnera ih je uključilo u svoju ponudu, ali u nešto jednostavnijim varijantama nego moje. Na slamnatu torbu stave šarene pompone što mene ne zadovoljava. Neki dan sam dobila takvu narudžbu, curu sam odbila, mogla sam zaraditi, ali ja sam joj se zahvalila i kazala kako radim isključivo svoj dizajn. Ne želim kopirati već nastojim da svaka torba ima svoju dušu. Imam neke torbe koje se ponavljaju, ali ako ih personaliziram za nekoga ta torba se više neće ponoviti.

Surađujete s brojnim poznatim osobama. Koja vam je suradnja ostala u posebnom sjećanju?

- Posebno draga suradnja mi je bila sa Severinom, kao i s Monikom Sablić, Anom Gruicom, Marijanom Batinić, Oljom Vori, Nedom Makjanić Kunić, Zigmanom… 

Nedavno ste sudjelovali na modnoj reviji Montura te na samostalnoj reviji Monike Sablić… 

- Na Monturi je bilo prekrasno, Neda je predstavljala svoju novu kolekciju odjeće, a ja sam na to dodala svoje torbe i narukvice. Mislim da je to bila odlična suradnja, jer su se moji modni dodaci sjajno uklopili u MAK kolekciju. Monika je imala reviju povodom obilježavanja pete godišnjice svoga rada, za njenu reviju pripremila sam torbe i ogrlice te je sve odisalo talijanskim štihom.

Moram primijetiti odličnu suradnju među splitskim kreatorima. Jesam li u pravu?

- Da, u Splitu se međusobno podržavamo, što je stvarno odlična stvar, uvijek će tu biti nekih koji će biti drugačiji, ali su većina prekrasni ljudi. 

Gdje crpiš inspiraciju za svoje radove?

- Svugdje oko sebe, najčešće je to sasvim spontano, recimo dok šetam pazarom i vidim jagode, trešnje, i kažem mogla bih ovako nešto, ha, ha...

Kakve klijentice su one po tvom poimanju za poželjeti? 

- Volim žene koji su kao kameleoni, ne volim uniformiranost i klasičnost. Volim kada netko ima hrabrosti za svoj stil i takve klijentice obožavam. I osobno volim biti drugačija jer takvi su danas rijetki zato što moda diktira stilove. Rekli su mi da imam hrabrosti obući svašta, nosila sam tako haljinu na brokule, papigu na ruci, aranžmane na glavi, ali sve to mora mi imati svoju priču.  

Kakav bi ljetni modni savjet dali našim čitateljicama? 

- Definitivno su tu sveprisutne slamnate torbe, vesele sandale, šarene tunike i haljine… Kod mene ima i više od toga, od papiga, kornjača, voća… Svakako moj savjet je odijevati se u bojama, šareno kao i svako ljeto. 

Nedavno je po drugi put talijanski Vogue objavio tvoj rad. Kakvi su dojmovi?

- Na to sam iznimno ponosna! Ne znam što kazati, osim da sam sretna jer su prepoznali moj rad, a svako takvo priznanje te gura da ustraješ u svom poslu. 

Planovi? 

- Ne planiram puno unaprijed, ali, evo, voljela bih imati neki svoj kutak tako da Kitcheraj bude dostupan i svima koji nisu na društvenim mrežama. Imam suradnju s jednim butikom u Splitu koji drži moje stvari, ali san mi je imati svoj dućan. 

Vaša reakcija na temu