Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić MOJ ORMAR Domenica Žuvela: Prije pet godina sam nosila reviju na pariškom Fashion Weeku

MOJ ORMAR Domenica Žuvela: Prije pet godina sam nosila reviju na pariškom Fashion Weeku

Omiljeni shopping mi je onaj kada kupujem prehrambene namirnice, to me više veseli nego kada kupujem odjeću

U našem serijalu 'Moj ormar' zavirili smo u garderobu Domenice Žuvele. Svoj ormar otvorila nam je mlada pjevačica i za nas pripremila svoje omiljene modne kombinacije...

- Moj ormar je uredan, raznovrstan i ležeran. Neki poseban stil ne preferiram, više se oblačim po raspoloženju. Tako sam nekada rockerica, nekada sportski tip, nekada uletim u potpuno šarenilo, ali se u pravilu odijevam ovisno o prigodi na koju idem.

Prva kombinacija


- Izabrala sam jednu kombinaciju koja bi bila moja omiljena za ležerno izdanje. Dolčevite su komad u kojem se odlično osjećam, kožna jaketa koja je neizostavni dio svakog ormara, jeans hlače koje vjerujem svi imaju u svom ormaru. Polako se pripremam za hladne dane pa su na nogama nove kožne čizme. Torbu sam dobila na poklon od prijateljice Silve, inače moje stilistice za spotove. Zmijskog je uzorka i jako mi se sviđa jer je dobro mogu kombinirati u raznim stajlinzima. Inače, za dnevnu i ležernu varijantu preferiram sakoe, imam ih u raznim bojama, mogu jako dobro i najobičniju kombinaciju nadopuniti. Volim nositi i patike, tako ih imam u raznim varijantama i bojama.

Druga kombinacija


- Jako volim i cijenim naše dizajnere, tako sam odabrala haljinu Aleksandre Dojčinović. Ova 'ljepotica' iz njene nove kolekcije super je za neke evente i nastupe. Na njih su se super uklopile baršunaste cipele na petu. Za nastupe većinom biram štikle, iako u zadnje vrijeme često nastupam i u patikama.

Treći look


Osmijeh na licu je najbolji nakit

- To je trenutak kada obožavam šarenilo, tako sam pripremila kožnu ljubičastu suknju, baršunaste visoke čizme i duksericu roza boje od ELFS-a. Volim ovaj modni dvojac jer rade trendi komade koji su nosivi svakodnevno. Uz ovu kombinaciju, kako dolaze hladni dani, dodali smo bež kaput. Mislim da je kod svake žene u ormaru prisutan jedan dobar kaput koji svaku običnu kombinaciju može maksimalno profiniti. Tip sam osobe koja voli imati više kaputa u raznim bojama kako bih ih mogla mijenjati.

Bez čega ne možeš zamisliti svoj ormar?

- Nemam jednu stvar u koju sam uživljena, ali rebatinke su ono bez čega ne bih mogla zamisliti svoj ormar.

Modni dodaci?

- Nisam tip od nakita, imam par komada koje sam dobila na poklon. Volim da mi je nakit nešto više znači od samog dodatka, neka uspomena. Volim nositi male biseriće koje mi je mama kupila za rođendan, kao i jedan kompletić koji sam od tate dobila za prvi nastup na Splitskom festivalu. Ne volim da je nakit trendovski već da je uspomena za cijeli život. Na kraju bih dodala kako je od nakita najvažnije ponijeti osmijeh na licu.

Imaš li neke beauty rituale?

- Meni je njega kože na prvom mjestu, to uključuje hidrataciju kože na svakodnevnoj bazi kod kuće. Ostali rituali su povremeni, recimo kada imam snimanje idem na profesionalno šminkanje. Tako sam danas bila u MAC-a i zahvaljujem se vizažistici Miji na prekrasnom make upu. Na dnevnoj bazi ne volim se šminkati, eventualno stavim malo rumenila da ne budem blijeda.

Frizura?

- Ovo mi je prirodna boja kose, nisam se nikada bojala. Ovisi o godišnjim dobima, ljeti mi je kosa skroz plava, dok je zimi nešto tamnija. Želim i dalje biti prirodna, ali bih voljela da mi kosa uvijek bude kao ljeti. Nemam neki poseban ritual za kosu, koristim ljeti sprej za zaštitu kose od mora i sunca, a zimi ulje za vrhove. Prirodna kosa ne zahtijeva veliku brigu.

Koliko vremena posvećuješ listanju modnih stranica?

- Na svakom kantunu si primoran pogledati izloge, ali malo vremena doma sjedim pred časopisima i ekranima listajući što je novo u svijetu mode. Žensko sam, moda me zanima, ali nisam previše opterećena. Volim u slobodno vrijeme prelistati modne časopise, ali većinu stvari mi je lijepo vidjeti na modelima, ali privatno ne bih nosila.

Možeš li se zamisliti u ulozi modela?

- Ima jedna zanimljiva priča. Prije pet godina nosila sam reviju na pariškom Fashion Weeku. Jedan modni dizajner pripremao je svoju kampanju na Korčuli, koja mu je bila inspiracija kolekcije, i pozvao me je da mu budem zaštitno lice. Nakon godinu dana zvao me je u Pariz da mu nosim reviju. Tamo sam bila okružena curama koje su bile više dvije glave od mene, bile su tako mršave i pazile što će jesti. Ja sam cijeli dan jela ono što one nisu ha, ha, čak sam propustila zadnji krug izlaza i tada sam shvatila da to nije za mene ha, ha...

Bi li se opet bacila u modne vode?

- Ne bih. Prvo jer mislim da previše volim jest i kuhati. Nije mi ni privlačno, iako je fora iskustvo bilo.

Jesi li od onih djevojaka koje shopping može oraspoložiti?

- Omiljeni shopping mi je onaj kada kupujem prehrambene namirnice, to me više veseli nego kada kupujem odjeću. Vesele me sitnice, taj sam tip.

Koliko često kupuješ odjeću?

- Ovisi, nekada idem tri dana zaredom, a nekada mjesecima ne uđem u dućane. Kada sam na otoku, ne razmišljam o odjeći, ali kada dođe zima i loše vrijeme, onda volim baciti šetati po shopping centrima. Mi žene volimo kukati kako ništa nemamo u ormaru, ali zapravo smo ponekad bez inspiracije, a ormari su nam vječno prekrcani. Samu sebe nekada zateknem u toj situaciji.

Imaš li svog shopping partnera?

- Najčešće su to moje prijateljice, ne mogu ih sve sada nabrojiti, ali obožavamo skupa probavati i komentirati kako što kojoj pristaje. Uvijek biram one iskrene prijatelje koji će mi kazati što mi pristaje, a što ne. Ne volim ići sama jer volim čuti drugo mišljenje.


Omiljena boja?

- Generalno volim plavu. Nebesko plava haljina iz spota 'Mi protiv nas' savršene je boje i kroja. Rekla sam ELFS-ima da su je po meni trebali nazvati jer je to haljina koja bi moj stil dobro opisala.

Tko je za tebe najbolje odjeven Hrvat/Hrvatica?

- Ima ih više, ali nema jedna osoba koju bih skinula i sve s nje obukla. Međutim, za mene je kraljica stila Severina. Ona sve što stavi na sebe nosi sa stilom, ima neku osobnost da kada odjene i najobičniju majicu, to na njoj izgleda 'vau'.

Vaša reakcija na temu