Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MOJ ORMAR Katarina Banić: Moram imati novu haljinu svaki put kada idem vanka

MOJ ORMAR Katarina Banić: Moram imati novu haljinu svaki put kada idem vanka

U našoj novoj rubrici zavirit ćemo u ormare poznatih, a prva nas je ugostila bivša miss Hrvatske

Svi pričaju o novim trendovima, modi i 'must have' komadima koji se trenutačno moraju naći u ormarima svih trendseterica. U našoj novoj rubrici 'Moj ormar' zavirit ćemo u ormare poznatih Hrvatica i Hrvata kako bismo saznali koji komadi krasne njihove kolekcije, koje trendove slijede te što sve koriste kako bi lijepo izgledali. Prva nam je svoj ormar otvorila Triljanka Katarina Banić, bivša miss Hrvatske...  

Koja ti je omiljena modna kombinacija u ormaru?

- Obične crne hlače, bijela ili crna majica. To mi je najjednostavnije, najdraže, najudobnije i ne možeš faliti s tim. Klasične komade svaka bi žena trebala imati u svom ormaru, bez obzira na aktualne trendove. 

Kako bi opisala svoj stil?

- Rekla bih da je moj stil sportski, ali elegantan. Često sam na fakultetu i tamo želim biti jednostavno odjevena. Ovisno o prigodi, kada se treba srediti onda se volim srediti, samim tim što obučem cipele osjećam se starije, a ne volim se postarati. Što mlađe izgledam, to se bolje osjećam. 

Spomenula si fakultet, koliko te još obaveza dijeli do diplome?

- Sada sam na petoj godini Ekonomskog fakulteta u Splitu, ostala su mi još tri ispita i magistarski rad pa se nadam da ću početkom ljeta diplomirati. 

Koje planove imaš nakon završetka fakulteta?

- Planiram se zaposliti u struci, za početak bih prihvatila bilo koji posao vezan za ekonomiju kako bi ono što smo učili primijenila u praksi, a poslije se vidim u ozbiljnim poslovima. 

Hoćemo li te ponovno vidjeti na modnim pistama?

- Ne znam, već dugo ih ne nosim. Jednostavno me prošla volja, no ako se potrefi nešto, neka humanitarna ili prijateljska revija, prihvatit ću. Komercijalne revije su stvar moje prošlosti.  

Ne provodim puno pred ogledalom

Jesi li tipično žensko, koje dugo vremena provodi pred ogledalom?

- Nisam, zato se volim jednostavno odjenuti, ne filozofirati puno, a nemam vremena ni volje za nekim velikim sređivanjem. Naravno, ponekad i ja po dva sata provedem pred ogledalom, ali svakodnevno to nije više od nekoliko desetaka minuta. 

Na što najčešće trošiš novac?

- Imam porok od svega, uvijek kupujem neki nakit, a imam samo jednu te istu narukvicu na ruci. Imam i puno cipela i torbi, slaba sam na te stvari kao i druge žene. No, sebi sam u zadnje vrijeme zabranila u dućanu gledati cipele jer je to jedini način da ih ne kupim. Jednostavno ih imam previše i ne znam gdje bih više s njima. 

Otkako te poznajemo u javnom životu, oduvijek imaš dugu kosu, je li ti ona zaštitni znak?

- Je, jer mi je lijepo vidjeti na ženi dugu kosu, a sebe ne mogu zamisliti s kratkom kosom. Meni mama ima frizerski salon, eventualno se tu nekad ošišam. Prirodno mi je kosa ravna i tamno smeđa, ne trebam se puno oko nje brinuti, ne peglam je, samo ponekad boju osvježim nekim tamnijim preljevom za kosu. 

Što voliš koristiti od kozmetičkih tretmana?

- Volim ići na manikuru i pedikuru, na rukama uvijek imam nokte. Od ostalih tretmana ne koristim ništa, osim depilacije. 

Što se mora naći u tvom neseseru?

- Pinceta pod obvezno. Opsjednuta sam da mi obrve moraju biti uredne. Uz pincetu tu je olovka za obrve, maskara i ruž. 

Da moraš birati između patika i štikli...

- Ovisi o situaciji, ako moram na fakultet onda patike.

Kombinacija za večernji izlazak?

- Imam neki svoj običaj da svaki put kada idem vanka moram imati novu haljinu. Imam ih pun ormar, nekako se lijepo osjećam kada u haljini idem vani. Mater mi je rekla da moram izgledati fino i ja se samo u haljini tako osjećam. Netko će kazati da izgledam kao da idem na pir, ali u hlačama ne mogu u večernji izlazak. 

Kakve kostime za plažu voliš?

- Volim svakakve. Imam crveni, bijeli, crni… Većinom dvodijelne, ali važno mi je da su jednobojni. 

Ljeto ili zima?

- Ljeto, jer zimu i hladnoću ne podnosim. Jedva čekam lijepo vrijeme, odlazak na plažu… 

Omiljena plaža?

- Volim otići na plaže oko Makarske kada imam vremena, a kada nemam odem na bilo koju u Splitu. 

Torbe i cipele su moj fetiš

Najdraža boja odjeće?

- Bijela, crna i bež. Kod mene je sve neutralno.

Ne možeš bez…

- Torbe i cipela, to je moj fetiš.

Jesi li se ikada obukla u nešto i požalila što si u tome izašla iz kuće?

- Ako nisam u toku što se nosi, obučem se najjednostavnije, onda stanem i razmišljam, pa vidiš li ti kako se drugi oblače. Kada je nešto in to svi imaju, a meni je to nevažno. Primjerice, sada se nose široke haljine, a ja volim uske i osjećam se kao da sam van đira. No, zapravo, one su se ponijele za novim đirom, a ja sam ostala klasika. 

Gdje najčešće kupuješ odjeću?

- Nemam određene dućane u koje moram, ali najčešće su to u posljednje vrijeme Zara i Mango.

Koji ti je omiljeni hrvatski dizajner?

- Zigman, on je meni originalan, inspirativan i odličan. 

Najgora odjevna kombinacija koju si vidjela na nekome? 

- Nije mi ništa out, nego treba znati nositi ono što izabereš. Možeš ti najnovije trendove nositi, ali ako to ne znaš iskombinirati - nema smisla.

Modna poruka za kraj… 

- Svi nosite ono u čemu se najbolje osjećate, nije bitna ni prva ni zadnja moda. Ako nosiš nešto u čemu se lijepo osjećaš, svima ćeš biti lijep jer ćeš tako zračiti. 

Vaša reakcija na temu