Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MOJ ORMAR Monika Sablić: Melania Trump mi je velika inspiracija

MOJ ORMAR Monika Sablić: Melania Trump mi je velika inspiracija

Naušnice su moj fetiš, imam ih pun ormar. Uz njih volim dobre satove i prstenja - kaže dizajnerica

Svi pričaju o novim trendovima, modi i 'must have' komadima koji se trenutačno moraju naći u ormarima svih trendseterica. U našoj rubrici 'Moj ormar' zavirujemo u ormare poznatih Hrvatica i Hrvata kako bismo saznali koji komadi krase njihove kolekcije, koje trendove slijede te što sve koriste kako bi lijepo izgledali. Svoj ormar otvorila nam je splitska dizajnerica Monika Sablić...

Danas za snimanje imala si zadatak pripremiti tri omiljene odjevne kombinacije. Što si odabrala?

- Prva kombinacija je šarena haljinica sa soknicama, to je haljina iz moje nove kolekcije Lolita. Druga kombinacija je bijela majica i uska suknjica s volanom, kombinacija dosta korisna za prigode kao što su krštenja, pričesti i krizme, a dužina suknje može se prilagoditi za prigodu. Jedan casual look u mom ormaru je treća kombinacija, imam puno jeans hlača i majica s čipkom, a na to volim odjenuti sako. Imam sakoe u svim bojama, volim ih nositi pogotovo, ako se radi o poslovnim sastancima.

Haljina iz prve kombinacije je, ako mogu primijetiti, jako moderna i nosiva...

- Haljinica se može nositi kroz cijelu godinu, cvjetni šareni uzorak, kojeg dosta forsiram zadnjih godina u svojim kolekcijama jer je moderan. Haljina se može nositi na čizme, sandale, salonku, a može se kombinirati uz nekakvu lijepu bundicu ili duži sako. U kolekciji Lolita imala sam i kratki kombinezon istog uzorka.

Kombinacija broj dva, kako si nam kazala, idealna je za svečane prigode. Što je još, po tvom mišljenju, aktualno kod svečanih lookova?

- U svom ateljeu imam program svečanih komada, nema tu neke filozofije kada imaš određen dan za neku prigodu. Volim da je to fino, a s druge strane da nije degutantno. Svojim klijenticama za crkvene prigode rado ponudim čipkaste suknje, varijacije mogu biti duža ili kraća, s volanima ili bez suknja. Na to kombiniramo svilene majice ili košulje jer je poslije iskoristivo. Čipkanu suknju možeš nositi zimi i ljeti, na običnu majicu i jeans jaknu, a svilenu majicu ili pak košulju možeš nositi na sve kombinacije.

Treći look koji si pripremila je ono što najčešće inače nosiš?

- Super se osjećam u tome, skoro svaki dan nosim ovakve kombinacije. Bilo da se radi o poslovnom sastanku, popodnevnoj kavi ili pak večernjem izlasku. Mislim da je ovo jedna fina klasična kombinacija koju svaka žena ima u ormaru i u kojoj se sjajno osjeća.

Imaš dosta naušnica...

- To je moj fetiš, imam ih pun ormar. U svojoj spavaćoj sobi imam jednu komodu koju sam dala dizajneru da je napravi po mom guštu. Unutra su samo naušnice, uz njih volim dobre satove i prstenja. Ovom prilikom bih spomenula Jadranku Brkić, s kojom rado surađujem na revijama, a prije svega 'ubola' je moj ukus. Uz naušnice, fetiš su mi cipele i torbe, stalno ih kupujem.

Jesi li tipično žensko koje nikada nema u svom ormaru dovoljno komada odjeće i obuće?

- Žena sam koja ima svoj brend i atelje, a često se nađem pred situacijom da nemam što za obući, pogotovo jer poklanjam prijateljicama svoje komade iz kolekcija. Moje krojačice uvijek mi govore da za sebe ne marim, odnosno potvrđuje se ona stara izreka 'u postolara najgore cipele'.

Poznato je i kako si zaljubljenica u sunčane naočale...

- Istina. Stalno kupujem crne, nedavno sam kupila s plavim okvirima i dosadile su mi, tako ću se vratiti na crnu klasiku.

Kakvu prehranu preferiraš?

- Nekoliko mjeseci, zbog problema sa želucom, izbacila sam gluten iz prehrane. Dosta sam smršavila uslijed toga, a bavim se aktivno i s treningom. Idem na aerobik, a radim i fitness s Renatom Lovrinčević. Dugo smo prijateljice, tako da malo radimo, a malo ćakulamo o izborima za miss 90-ih godina, ha, ha. Ujutro se rano dižem zbog djece koja idu u vrtić i školu, onda zujim cijeli dan u ateljeu, imamo zaista dosta posla. Svakoj klijentici pristupam individualno i to zavole kod mene. Inače, da se vratim pitanju, svaki dan kuhamo, a popodne mi je namijenjeno obitelji i sportu.

Što će ovog proljeća/ljeta biti 'in'?

- Upravo su mi došli novi materijali za ljetnu kolekciju koju izrađujemo. Baby roza boja mi je omiljena i baby blue koju preferira Melania Trump. Sretna sam što su te boje aktualne, a kolekcija će ići u tom smjeru. Kolekcija je pri kraju, još imam naći dobro zaštitno lice, tako da ovo ljeto bude dobro.

Koji komadi su po tebi bili totalni promašaj ove zime?

- Ne volim chokere koji su prepravili vratove, nije mi to vidjelo nakita. Njegujem jedan lady sport look, što idem starija to mi je draži. Til nikada nisam voljela, a nisu mi jasne ni ove haljine s neodređenom dužinom i širinom. Ispod takvih haljina neodređena je linija djevojaka, a često izgledaju u njima deblje no što jesu. Pogotovo na mladim djevojkama ih ne volim vidjeti, izgledaju u njima kao trudnice, a ispod njih skrivaju savršenu liniju.

Brojne poznate ličnosti nosile su tvoje kolekcije, bile zaštitna lica tvojih kampanja i bile tvoje klijentice. Koga bi među njima izdvojila kao nekog kome najbolje pristaju tvoje kolekcije?

- Možda bih izdvojila Ivu Leko, ona se pojavila u moje zadnje dvije kolekcije i čini mi se kao pun pogodak. Drago mi je vidjeti i Josipu Rimac u našim komadima.

Koga bi od poznatih voljela odjenuti?

- Inače, obožavam kako izgleda i voljela bih stariti kao Monica Bellucci. Od nove generacije model Madalina Ghenea, a voljela bih odjenuti Melaniju Trump, žena ima stila i krasno izgleda. Divna mi je Melania i u zadnje vrijeme mi je velika inspiracija.

Gdje još crpiš inspiraciju?

- Nekada su to ljudi, boje, prolaznik na ulici, stara stranica iz časopisa, uglavnom dogodi se neki klik. Sve se pomalo vraća iz davnih vremena.

U modnom svijetu međusobno se podupirete, koga od kolega voliš vidjeti na svojim revijama i kome voliš ti otići?

- Privatno se družim s ELFS-ima, volim otići kod njih u Zagreb i vidjeti kako se oni spremaju za novu kolekciju. Tu iz Splita smo svi u korektnim odnosima, počevši od Nede Makjanić, Arilea...

Planovi?

- Stalno ću raditi nešto novo, kampanja ili pak neka revija. Moj moto je da uskladim familiju i posao, što sam mislim jako dobro uspjela. Horoskopska sam račica, puno sam vezana za obitelj, Goran je zbog posla sada izvan Splita, tako da je sve spalo na moja leđa. Ne mogu biti posvećena samo jednoj stvari jer to nema smisla. Imam dvoje djece koji prije svega trebaju majku, a mogu kazati kako sam skroz zadovoljna. Ovo ljeto će biti šest godina brenda, napokon uživam jednu mirnoću i status vjerovanja ljudi.

Vaša reakcija na temu