Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAJBOLJE DALMATINSKE VILE: Kada se u kamenoj kali moderno sretne s tradicionalnim, to vrijedi milijune!

NAJBOLJE DALMATINSKE VILE: Kada se u kamenoj kali moderno sretne s tradicionalnim, to vrijedi milijune!

Izvedbu Vile Novitas potpisuje cijenjeni arhitektonski studio 'Dva arhitekta'

Procijenjena vrijednost Vile Novitas, jedne od najljepših u Dalmaciji, na stranici Sotheby's je 1,6 milijuna eura. Radi se o modernoj i raskošnoj vili s bazenom smještenoj na otoku Murteru, u istoimenom mjestu, čiju izvedbu potpisuje cijenjeni arhitektonski studio 'Dva arhitekta'. Svojim dizajnom i ambijentom savršeno se uklopila među autentične uličice, pučke i jednostavne kućice i kamene zidove.

Vila je izgrađena 2016. godine na prostranoj parceli od 1200 metara četvornih te je smještena svega 70 metara od mora i plaže. Prostire se na ukupno 700 kvadrata stambene površine. Na donjoj, poluukopanoj etaži nalazi se kotlovnica, prostorija za pranje i peglanje, pet spavaćih soba svaka s kupaonicom te dnevni boravak s kuhinjom. Duž cijele etaže pruža se pogled na ozelenjeni longitudinalni vrt koji prostor pretvara u idilično mjesto za opuštanje.

Na prizemnoj etaži smješten je centralni prostor vile s direktnim pristupom bazenu i prostoru za sunčanje čija skrivena klizna vrata pružaju osjećaj prozračnosti i osvjetljenja. Dizajniran kao natkrivena terasa s funkcionalnom kuhinjom, blagovaonicom i prostranim dnevnim boravkom idealan je za uživanje i odmor ili aktivnosti uz bazen. Na ovoj etaži još su smješteni spavaća soba s kupaonicom, prostorija za fitness, spremište, dodatni toalet  te garaža za četiri vozila.

Ispod terase i bazena smještena je strojarnica bazena sa spremištem, vanjski tuš, hidromasažni bazen, terasa s roštiljem i sjedećom garniturom te dodatna terasa s lounge garniturom sa stražnje strane vile.

Posebna pažnja posvećena je uređenju okućnice te vlasnikova ljubav prema mediteranskom bilju u arhitektima je potaknula ideju da hortikulturi prepuste centralno mjesto, a ujedno osnaže samu vilu čineći je oazom prirode i mira stvarajući svijet za sebe.

Vaša reakcija na temu